European Market in Beet Sugar Produced Under the Quota System ? Who Takes Control over It?
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F15%3A67717" target="_blank" >RIV/60460709:41210/15:67717 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60460709:41110/15:67717
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Evropský trh s kvótovaným řepným cukrem ? kdo jej kontroluje?
Original language description
Zpracovaný článek analyzuje současný stav v oblasti produkce kvótovaného řepného cukru v zemích EU. Analyzuje rozložení výrobních kapacit kvótovaného řepného cukru a koncentraci evropského trhu v oblasti produkce. Koncentrace trhu je identifikována z pohledu čtyř dimenzí. Stav a koncentrace trhu s řepným kvótovaným cukrem na úrovni jednotlivých členských států EU a na úrovni EU jako celku. Dále pak je produkce analyzována z pohledu jednotlivých cukr produkujících společností/aliancí a jejich místní příslušnosti (sídlo aliance). Na úrovni jednotlivých zemí jsou cukerní kvóty distribuovány mezi 19 členských zemí EU. Kvóty v tomto ohledu jsou štědré zejména k Francii, Německu, Polsku a Velké Británii. Na úrovni jednotlivých členských zemí panuje až extrémní koncentrace na straně disponibilních produkčních kapacit kvótovaného cukru, která velmi významně omezuje, až téměř vylučuje konkurenci v dané členské zemi. Unijnímu trhu dominují z tohoto pohledu zejména německé a francouzské aliance S
Czech name
Evropský trh s kvótovaným řepným cukrem ? kdo jej kontroluje?
Czech description
Zpracovaný článek analyzuje současný stav v oblasti produkce kvótovaného řepného cukru v zemích EU. Analyzuje rozložení výrobních kapacit kvótovaného řepného cukru a koncentraci evropského trhu v oblasti produkce. Koncentrace trhu je identifikována z pohledu čtyř dimenzí. Stav a koncentrace trhu s řepným kvótovaným cukrem na úrovni jednotlivých členských států EU a na úrovni EU jako celku. Dále pak je produkce analyzována z pohledu jednotlivých cukr produkujících společností/aliancí a jejich místní příslušnosti (sídlo aliance). Na úrovni jednotlivých zemí jsou cukerní kvóty distribuovány mezi 19 členských zemí EU. Kvóty v tomto ohledu jsou štědré zejména k Francii, Německu, Polsku a Velké Británii. Na úrovni jednotlivých členských zemí panuje až extrémní koncentrace na straně disponibilních produkčních kapacit kvótovaného cukru, která velmi významně omezuje, až téměř vylučuje konkurenci v dané členské zemi. Unijnímu trhu dominují z tohoto pohledu zejména německé a francouzské aliance S
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GA - Agricultural economics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Listy cukrovarnické a řepařské
ISSN
1210-3306
e-ISSN
—
Volume of the periodical
131
Issue of the periodical within the volume
9-10
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
8
Pages from-to
298-305
UT code for WoS article
000363249900011
EID of the result in the Scopus database
—