Isoglucose as Important Element of Sweeteners Market
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F17%3A73302" target="_blank" >RIV/60460709:41110/17:73302 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60460709:41210/17:73302
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Izoglukóza jako významný element na trhu sladidel
Original language description
Zpracovaný článek analyzuje současný stav v oblasti produkce kvótovaného škrobového cukru, neboli izoglukózy v Evropské unii. Cílem článku je identifikovat vlastnickou strukturu historických i současných držitelů kvót na izoglukózu v EU a vymezit faktory, které mohou budoucí možné navýšení (nebo snížení) výroby izoglukózy v EU ovlivnit. Článek identifikuje koncentraci trhu z pohledu dvou dimenzí. Je posouzen stav a koncentrace trhu s kvótovanou izoglukózou na úrovni EU jako celku, dle jednotlivých členských států EU a rovněž je posouzen stav a koncentrace trhu s kvótovanou izoglukózou z pohledu jednotlivých společností/aliancí. Pro analýzu koncentrace trhu je užit HerfindahlHirschmanův Index a ukazatel CR4 Four firm concentration ratio. V současné době jsou kvóty na izoglukózu distribuovány v rámci EU-28 pouze mezi 9 zemí, jejichž výrobní kapacity ovládají jak americké, tak evropské společnosti, kterých je celkem 7. Unijní výrobní kapacity izoglukózy jsou extrémně koncentrované v rukou několika vlast
Czech name
Izoglukóza jako významný element na trhu sladidel
Czech description
Zpracovaný článek analyzuje současný stav v oblasti produkce kvótovaného škrobového cukru, neboli izoglukózy v Evropské unii. Cílem článku je identifikovat vlastnickou strukturu historických i současných držitelů kvót na izoglukózu v EU a vymezit faktory, které mohou budoucí možné navýšení (nebo snížení) výroby izoglukózy v EU ovlivnit. Článek identifikuje koncentraci trhu z pohledu dvou dimenzí. Je posouzen stav a koncentrace trhu s kvótovanou izoglukózou na úrovni EU jako celku, dle jednotlivých členských států EU a rovněž je posouzen stav a koncentrace trhu s kvótovanou izoglukózou z pohledu jednotlivých společností/aliancí. Pro analýzu koncentrace trhu je užit HerfindahlHirschmanův Index a ukazatel CR4 Four firm concentration ratio. V současné době jsou kvóty na izoglukózu distribuovány v rámci EU-28 pouze mezi 9 zemí, jejichž výrobní kapacity ovládají jak americké, tak evropské společnosti, kterých je celkem 7. Unijní výrobní kapacity izoglukózy jsou extrémně koncentrované v rukou několika vlast
Classification
Type
J<sub>imp</sub> - Article in a specialist periodical, which is included in the Web of Science database
CEP classification
—
OECD FORD branch
50202 - Applied Economics, Econometrics
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2017
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Listy cukrovarnické a řepařské
ISSN
1210-3306
e-ISSN
—
Volume of the periodical
133
Issue of the periodical within the volume
2
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
6
Pages from-to
68-73
UT code for WoS article
000395761700009
EID of the result in the Scopus database
2-s2.0-85013787395