All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Isoglucose as Important Element of Sweeteners Market

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F17%3A73302" target="_blank" >RIV/60460709:41110/17:73302 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60460709:41210/17:73302

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Izoglukóza jako významný element na trhu sladidel

  • Original language description

    Zpracovaný článek analyzuje současný stav v oblasti produkce kvótovaného škrobového cukru, neboli izoglukózy v Evropské unii. Cílem článku je identifikovat vlastnickou strukturu historických i současných držitelů kvót na izoglukózu v EU a vymezit faktory, které mohou budoucí možné navýšení (nebo snížení) výroby izoglukózy v EU ovlivnit. Článek identifikuje koncentraci trhu z pohledu dvou dimenzí. Je posouzen stav a koncentrace trhu s kvótovanou izoglukózou na úrovni EU jako celku, dle jednotlivých členských států EU a rovněž je posouzen stav a koncentrace trhu s kvótovanou izoglukózou z pohledu jednotlivých společností/aliancí. Pro analýzu koncentrace trhu je užit HerfindahlHirschmanův Index a ukazatel CR4 Four firm concentration ratio. V současné době jsou kvóty na izoglukózu distribuovány v rámci EU-28 pouze mezi 9 zemí, jejichž výrobní kapacity ovládají jak americké, tak evropské společnosti, kterých je celkem 7. Unijní výrobní kapacity izoglukózy jsou extrémně koncentrované v rukou několika vlast

  • Czech name

    Izoglukóza jako významný element na trhu sladidel

  • Czech description

    Zpracovaný článek analyzuje současný stav v oblasti produkce kvótovaného škrobového cukru, neboli izoglukózy v Evropské unii. Cílem článku je identifikovat vlastnickou strukturu historických i současných držitelů kvót na izoglukózu v EU a vymezit faktory, které mohou budoucí možné navýšení (nebo snížení) výroby izoglukózy v EU ovlivnit. Článek identifikuje koncentraci trhu z pohledu dvou dimenzí. Je posouzen stav a koncentrace trhu s kvótovanou izoglukózou na úrovni EU jako celku, dle jednotlivých členských států EU a rovněž je posouzen stav a koncentrace trhu s kvótovanou izoglukózou z pohledu jednotlivých společností/aliancí. Pro analýzu koncentrace trhu je užit HerfindahlHirschmanův Index a ukazatel CR4 Four firm concentration ratio. V současné době jsou kvóty na izoglukózu distribuovány v rámci EU-28 pouze mezi 9 zemí, jejichž výrobní kapacity ovládají jak americké, tak evropské společnosti, kterých je celkem 7. Unijní výrobní kapacity izoglukózy jsou extrémně koncentrované v rukou několika vlast

Classification

  • Type

    J<sub>imp</sub> - Article in a specialist periodical, which is included in the Web of Science database

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    50202 - Applied Economics, Econometrics

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2017

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Listy cukrovarnické a řepařské

  • ISSN

    1210-3306

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    133

  • Issue of the periodical within the volume

    2

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    68-73

  • UT code for WoS article

    000395761700009

  • EID of the result in the Scopus database

    2-s2.0-85013787395