All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Czech and Slovak Sugar Industry – More than twenty years after disintegration of CzechoslovakIa

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F16%3A70327" target="_blank" >RIV/60460709:41110/16:70327 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60460709:41210/16:70327

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    České a slovenské cukrovarnictví – více než dvacet let po rozpadu Československa

  • Original language description

    Článek se věnuje problematice vývoje českého a slovenského cukrovarnictví a dopadů transformačních procesů, které se jej dotkly v průběhu jeho vývoje s důrazem na období po rozpadu společného státu. Cílem je identifikovat nejvýznamnější změny, které v případě českého a slovenského cukrovarnictví nastaly a dále pak vymezit současný stav cukrovarnictví obou zemí. V průběhu posledních let jak ČR, tak i Slovensko velmi výrazně zredukovaly vlastní produkční potenciál v oblasti pěstování a následného zpracování cukrové řepy, respektive výroby řepného cukru. Devět cukrovarů (7 v ČR a 2 v SR), které doposud přežily všechny transformační akce, produkuje cca 500 tis. t cukru ročně. Tato produkce, která je z více než 70 % zajišťovaná v ČR, pak stačí k uspokojení domácí poptávky. Nicméně je vhodné konstatovat, že v rámci EU obě země hrají z pohledu formování trhu s cukrem pouze okrajovou roli. ČR participuje na systému kvót v rámci EU cca 2,75 %, v případě Slovenska pak jde o cca 0,83 %. V současné době je cukro

  • Czech name

    České a slovenské cukrovarnictví – více než dvacet let po rozpadu Československa

  • Czech description

    Článek se věnuje problematice vývoje českého a slovenského cukrovarnictví a dopadů transformačních procesů, které se jej dotkly v průběhu jeho vývoje s důrazem na období po rozpadu společného státu. Cílem je identifikovat nejvýznamnější změny, které v případě českého a slovenského cukrovarnictví nastaly a dále pak vymezit současný stav cukrovarnictví obou zemí. V průběhu posledních let jak ČR, tak i Slovensko velmi výrazně zredukovaly vlastní produkční potenciál v oblasti pěstování a následného zpracování cukrové řepy, respektive výroby řepného cukru. Devět cukrovarů (7 v ČR a 2 v SR), které doposud přežily všechny transformační akce, produkuje cca 500 tis. t cukru ročně. Tato produkce, která je z více než 70 % zajišťovaná v ČR, pak stačí k uspokojení domácí poptávky. Nicméně je vhodné konstatovat, že v rámci EU obě země hrají z pohledu formování trhu s cukrem pouze okrajovou roli. ČR participuje na systému kvót v rámci EU cca 2,75 %, v případě Slovenska pak jde o cca 0,83 %. V současné době je cukro

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GA - Agricultural economics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2016

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Listy cukrovarnické a řepařské

  • ISSN

    1210-3306

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    132

  • Issue of the periodical within the volume

    4

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    144-149

  • UT code for WoS article

    000374971800010

  • EID of the result in the Scopus database