All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Structure of Latin American Sugar Industry

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F18%3A77304" target="_blank" >RIV/60460709:41110/18:77304 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60460709:41210/18:77304

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Struktura cukerního průmyslu latinsko-amerických zemí

  • Original language description

    Článek se zabývá zpracovatelskými kapacitami v Latinské Americe. Článek hodnotí současný stav zpracovatelských (výrobních) kapacit průmyslu spjatého se zpracováním cukrodárných plodin s ohledem na zaměření produkce, zpracovávanou komoditu a geografickou lokaci. K analýze současných cukrovarnických kapacit jsou využity kontingenční tabulky. Latinsko americké zpracovatelské kapacity je možno rozdělit do osmi skupin dle jejich zaměření na produkci cukru z cukrodárných plodin či ze surového cukru a dále produkci elektrické energie a ethanolu. Největší zastoupení (41 procent) mají zpracovatelské kapacity zaměřené na produkci třtinového cukru,ethanolu a elektrické energie. Marginální jsou zde naopak kapacity zaměřené na zpracování cukrové řepy. Velmi podstatným rysem analyzované oblasti je vysoká míra koncentrace zpracovatelských a produkčních kapacit.

  • Czech name

    Struktura cukerního průmyslu latinsko-amerických zemí

  • Czech description

    Článek se zabývá zpracovatelskými kapacitami v Latinské Americe. Článek hodnotí současný stav zpracovatelských (výrobních) kapacit průmyslu spjatého se zpracováním cukrodárných plodin s ohledem na zaměření produkce, zpracovávanou komoditu a geografickou lokaci. K analýze současných cukrovarnických kapacit jsou využity kontingenční tabulky. Latinsko americké zpracovatelské kapacity je možno rozdělit do osmi skupin dle jejich zaměření na produkci cukru z cukrodárných plodin či ze surového cukru a dále produkci elektrické energie a ethanolu. Největší zastoupení (41 procent) mají zpracovatelské kapacity zaměřené na produkci třtinového cukru,ethanolu a elektrické energie. Marginální jsou zde naopak kapacity zaměřené na zpracování cukrové řepy. Velmi podstatným rysem analyzované oblasti je vysoká míra koncentrace zpracovatelských a produkčních kapacit.

Classification

  • Type

    J<sub>SC</sub> - Article in a specialist periodical, which is included in the SCOPUS database

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    50204 - Business and management

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Listy cukrovarnické a řepařské

  • ISSN

    1210-3306

  • e-ISSN

    1805-9708

  • Volume of the periodical

    134

  • Issue of the periodical within the volume

    7-8

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    266-271

  • UT code for WoS article

    000441011500011

  • EID of the result in the Scopus database

    2-s2.0-85052321491