Available capacities of the sugar factory in the world with emphasis on non-European space
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F21%3A86910" target="_blank" >RIV/60460709:41110/21:86910 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60460709:41210/21:86910
Result on the web
<a href="http://www.cukr-listy.cz/on_line/2021/abs218-223.html" target="_blank" >http://www.cukr-listy.cz/on_line/2021/abs218-223.html</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Disponibilní kapacity cukrovarů ve světě s důrazem na mimoevropský prostor
Original language description
Dostupné kapacity na zpracování cukrové řepy a cukrové třtiny ve světě v posledních deseti letech trvale rostly z 2,1 mld. t na více než 2,4 mld. t. Jádro kapacit se nachází primárně mimo Evropu, respektive mimo EU. Z vývoje v posledních cca deseti let dále vyplývá, že objem disponibilních kapacit na zpracování cukrodárných plodin ve světě a v regionech trvale roste. Cílem příspěvku je identifikovat dostupné zpracovatelské kapacity cukrodárných plodin, a to zejména ve vztahu k cukrové třtině a řepě, potažmo i surovému cukru, zejména v mimoevropských zemích, tj. hlavních konkurentech Evropy. Z výsledků analýzy vyplývá značná koncentrace zpracovatelských kapacit zejména v Asii a Jižní Americe. Dále pak, že se produkce cukru postupně koncentruje na úrovni několika desítek významných cukr produkujících společností. Z hlediska dynamiky tempa růstu z analýzy dále vyplývá, že zpracovatelské kapacity rostou napříč celým světem (v průměru o 1,6 % za rok), přičemž nejvyšší dynamika růstu je patrná v Africe (ví
Czech name
Disponibilní kapacity cukrovarů ve světě s důrazem na mimoevropský prostor
Czech description
Dostupné kapacity na zpracování cukrové řepy a cukrové třtiny ve světě v posledních deseti letech trvale rostly z 2,1 mld. t na více než 2,4 mld. t. Jádro kapacit se nachází primárně mimo Evropu, respektive mimo EU. Z vývoje v posledních cca deseti let dále vyplývá, že objem disponibilních kapacit na zpracování cukrodárných plodin ve světě a v regionech trvale roste. Cílem příspěvku je identifikovat dostupné zpracovatelské kapacity cukrodárných plodin, a to zejména ve vztahu k cukrové třtině a řepě, potažmo i surovému cukru, zejména v mimoevropských zemích, tj. hlavních konkurentech Evropy. Z výsledků analýzy vyplývá značná koncentrace zpracovatelských kapacit zejména v Asii a Jižní Americe. Dále pak, že se produkce cukru postupně koncentruje na úrovni několika desítek významných cukr produkujících společností. Z hlediska dynamiky tempa růstu z analýzy dále vyplývá, že zpracovatelské kapacity rostou napříč celým světem (v průměru o 1,6 % za rok), přičemž nejvyšší dynamika růstu je patrná v Africe (ví
Classification
Type
J<sub>imp</sub> - Article in a specialist periodical, which is included in the Web of Science database
CEP classification
—
OECD FORD branch
50204 - Business and management
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QK1920398" target="_blank" >QK1920398: Duality in Czech Agriculture: Advantage or Disadvantage for New Generation Agriculture?</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2021
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Listy cukrovarnické a řepařské
ISSN
1210-3306
e-ISSN
—
Volume of the periodical
137
Issue of the periodical within the volume
5-6
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
6
Pages from-to
218-223
UT code for WoS article
000654278900011
EID of the result in the Scopus database
2-s2.0-85107196771