All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Polish Sugar Market Specifics and Development

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F19%3A79211" target="_blank" >RIV/60460709:41110/19:79211 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60460709:41210/19:79211

  • Result on the web

    <a href="http://www.cukr-listy.cz/on_line/2019/PDF/154-160.pdf" target="_blank" >http://www.cukr-listy.cz/on_line/2019/PDF/154-160.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Specifika a vývoj polského trhu s cukrem

  • Original language description

    Polsko a jeho cukerní trh představuje velmi specifický fenomén mezi zeměmi produkujícími řepný cukr. Vlastní produkce cukru je ve vztahu k evropským poměrům relativně vysoká s nezaned batel ným exportním potenciálem. Cílem zpracovaného příspěvku je identifikovat základní trendy a významná specifika cukrovarnictví v Polsku v průběhu let 2000-2016. Polský trh prošel v posledních letech velmi výraznou restrukturalizací, která na jedné straně vyústila ve značnou redukci počtu cukrovarů i počtu producentů cukrové řepy. Na druhou stranu došlo k výrazné kon centraci produkčních kapacit. Navzdory poklesu počtu cukrovarů, ze 76 na 18 během sledovaného období, vlastní produkce cukrové řepy se téměř nezměnila a po celé sledované období se udržela na úrovni 12 mil. t. Co se týká produkce bílého cukru, ta se dokonce během sledovaného období výrazně navýšila, a to z 1,54 mil. t v roce 2001 na 2,1 mil. t v roce 2016. Jen během let 2001-2016 se počet dní cukrovarnické kampaně navýšil z průměrných 51 dnů na cca 112 d

  • Czech name

    Specifika a vývoj polského trhu s cukrem

  • Czech description

    Polsko a jeho cukerní trh představuje velmi specifický fenomén mezi zeměmi produkujícími řepný cukr. Vlastní produkce cukru je ve vztahu k evropským poměrům relativně vysoká s nezaned batel ným exportním potenciálem. Cílem zpracovaného příspěvku je identifikovat základní trendy a významná specifika cukrovarnictví v Polsku v průběhu let 2000-2016. Polský trh prošel v posledních letech velmi výraznou restrukturalizací, která na jedné straně vyústila ve značnou redukci počtu cukrovarů i počtu producentů cukrové řepy. Na druhou stranu došlo k výrazné kon centraci produkčních kapacit. Navzdory poklesu počtu cukrovarů, ze 76 na 18 během sledovaného období, vlastní produkce cukrové řepy se téměř nezměnila a po celé sledované období se udržela na úrovni 12 mil. t. Co se týká produkce bílého cukru, ta se dokonce během sledovaného období výrazně navýšila, a to z 1,54 mil. t v roce 2001 na 2,1 mil. t v roce 2016. Jen během let 2001-2016 se počet dní cukrovarnické kampaně navýšil z průměrných 51 dnů na cca 112 d

Classification

  • Type

    J<sub>imp</sub> - Article in a specialist periodical, which is included in the Web of Science database

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40101 - Agriculture

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Listy cukrovarnické a řepařské

  • ISSN

    1210-3306

  • e-ISSN

    1805-9708

  • Volume of the periodical

    135

  • Issue of the periodical within the volume

    4

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

    154-160

  • UT code for WoS article

    000465204800008

  • EID of the result in the Scopus database

    2-s2.0-85067459412