WORKSHOP I. - TAČR, CEVEMA Project: Price transparency model in food vertical - pork meat, CULS Prague (Smutka et al.)
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F19%3AN0000098" target="_blank" >RIV/60460709:41110/19:N0000098 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://cevema.pef.czu.cz/workshop-2019-konference-sma-cr" target="_blank" >https://cevema.pef.czu.cz/workshop-2019-konference-sma-cr</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
WORKSHOP I. - TAČR, CEVEMA Projekt: Model transparence cen v potravinové vertikále - vepřové maso, CULS Prague (Smutka et al.) + SMA ČR
Original language description
Cílem projektu je: - Vypracování metodického návodu týkajícího se zpracování informací o cenách ve výrobkové vertikále vepřového masa tak, aby je mohli využívat podnikatelé v zemědělské prvovýrobě při jednání s ostatními účastníky výrobkové vertikály potravin. - Identifikace klíčových proměnných (faktorů) ovlivňujících proces cenotvorby v případě vepřového masa. - Identifikace dat, která mohou predikovat vývoj k asymetrii tvorby cen při průchodu vertikálou. - Predikce událostí, které mohou nastat na základě korelace s událostmi v minulých obdobích. - Vytvoření veřejně dostupného nástroje (modelu) vhodného k simulaci “ideálního vývoje” a predikci cen v jednotlivých článcích výrobkové vertikály, včetně vzájemných vztahů existujících uvnitř vertikály.
Czech name
WORKSHOP I. - TAČR, CEVEMA Projekt: Model transparence cen v potravinové vertikále - vepřové maso, CULS Prague (Smutka et al.) + SMA ČR
Czech description
Cílem projektu je: - Vypracování metodického návodu týkajícího se zpracování informací o cenách ve výrobkové vertikále vepřového masa tak, aby je mohli využívat podnikatelé v zemědělské prvovýrobě při jednání s ostatními účastníky výrobkové vertikály potravin. - Identifikace klíčových proměnných (faktorů) ovlivňujících proces cenotvorby v případě vepřového masa. - Identifikace dat, která mohou predikovat vývoj k asymetrii tvorby cen při průchodu vertikálou. - Predikce událostí, které mohou nastat na základě korelace s událostmi v minulých obdobích. - Vytvoření veřejně dostupného nástroje (modelu) vhodného k simulaci “ideálního vývoje” a predikci cen v jednotlivých článcích výrobkové vertikály, včetně vzájemných vztahů existujících uvnitř vertikály.
Classification
Type
W - Workshop organization
CEP classification
—
OECD FORD branch
50201 - Economic Theory
Result continuities
Project
<a href="/en/project/TL01000180" target="_blank" >TL01000180: Price transparency model in food vertical - pork meat</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Event location
Praha
Event country
CZ - CZECH REPUBLIC
Event starting date
—
Event ending date
—
Total number of attendees
34
Foreign attendee count
—
Type of event by attendee nationality
CST - Celostátní akce