The evaluation of the development and trend of sugar exports and imports
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F21%3A82335" target="_blank" >RIV/60460709:41110/21:82335 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://www.cukr-listy.cz/" target="_blank" >http://www.cukr-listy.cz/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Zhodnocení vývoje a trendu dovozu a vývozu cukru
Original language description
Česká republika je součástí světového trhu s cukrem. Produkce cukru v České republice v posledních letech prošla výraznými změnami, zejména vstup ČR do EU znamenal pro Českou republiku a její trh s cukrem řadu změn. Ty se projevili mj. ve struktuře zahraničního obchodu. Z dlouhodobého hlediska roste spotřeba cukru a tím i dovozní poptávka. Rovněž se mění struktura poptávky, lidé více preferují nyní více třtinový cukr, než tomu bylo dříve. V předloženém textu je provedena analýza dovozní poptávky, vývozní nabídky a vyhodnocen průzkum mezi obyvateli České republiky ve struktuře jejich poptávky po cukru.
Czech name
Zhodnocení vývoje a trendu dovozu a vývozu cukru
Czech description
Česká republika je součástí světového trhu s cukrem. Produkce cukru v České republice v posledních letech prošla výraznými změnami, zejména vstup ČR do EU znamenal pro Českou republiku a její trh s cukrem řadu změn. Ty se projevili mj. ve struktuře zahraničního obchodu. Z dlouhodobého hlediska roste spotřeba cukru a tím i dovozní poptávka. Rovněž se mění struktura poptávky, lidé více preferují nyní více třtinový cukr, než tomu bylo dříve. V předloženém textu je provedena analýza dovozní poptávky, vývozní nabídky a vyhodnocen průzkum mezi obyvateli České republiky ve struktuře jejich poptávky po cukru.
Classification
Type
J<sub>imp</sub> - Article in a specialist periodical, which is included in the Web of Science database
CEP classification
—
OECD FORD branch
50202 - Applied Economics, Econometrics
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2021
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Listy cukrovarnické a řepařské
ISSN
1210-3306
e-ISSN
1805-9708
Volume of the periodical
137
Issue of the periodical within the volume
2
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
5
Pages from-to
278-282
UT code for WoS article
000684075100013
EID of the result in the Scopus database
—