NUTRITIONAL VALUES OF WHEAT CULTIVATED BY ECOLOGICAL AND CONVETIONAL SYSTEM
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F01%3A00002760" target="_blank" >RIV/60460709:41210/01:00002760 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Nutriční hodnota odrůd pšenice pěstované konvenčně a ekologicky
Original language description
Z celkové sklizně v ČR ve výši čtyři miliony tun je ke krmení spotřebováno asi 2,25 tun Ekonomika pěstování krmných obilovin má přirozeně nižší nároky na některé vstupy: cena osiva, nerealizuje se pojištění úrody, nevyžadují se speciální polohy pro pěstování, vyjádřené vyšším pronájmem z 1 ha. Cílem práce bylo zhodnotit dvě rozdílné odrůdy pšenice ( Šárka a Estica ), pěstované konvečním a ekologickým způsobem. Pokusy byly provedeny na potkanech. Zvířata preferovala ekologicky pěstovanou pšenici.
Czech name
Nutriční hodnota odrůd pšenice pěstované konvenčně a ekologicky
Czech description
—
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2001
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
IV. Kábrtovy dietetické dny
ISBN
80-7305-414-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
252
Pages from-to
159-162
Publisher name
Veterinární a farmaceutická univerzita
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Jan 1, 2001
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—