All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Content of total polyphenolic antioxidants in green, black and oolong teas and influence of maceration time on their content

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F02%3A00003962" target="_blank" >RIV/60460709:41210/02:00003962 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Obsah celkových polyfenolických antioxidantů v zelených, černých a polofermentovaných čajích a vliv doby louhování na jejich obsah

  • Original language description

    Spektrofotometricky s Folin-Ciocalteuovým činidlem byl stanoven obsah celkových polyfenolů (CP) v šesti druzích zeleného čaje (Baimudan, Bancha, Biluochun, Cuiyacha, Gyokuro, Zhucha), šesti druzích černého čaje (Assam CTC, Ceylon "Adam´s Peak", Ceylon "Tiger River", Darjeeling "Himalaya" TGFOP, Pu Er a Yunnan) a v polofermentovaném čaji Wulong. Vybrané druhy representovaly různé klima, nadm. výšku, pěstební oblasti a různé technologie produkce. Obsah polyfenolů v nálevech byl stanovován v různých časových úsecích v rozsahu 1 - 60 min. Celkový obsah polyfenolů se zvyšoval se zvyšující se dobou eluce statisticky významně. Nárůst obsahu CP v první fázi macerace byl velmi markantní (17 325 - 63 133 mg.kg-1 čaje v 1. min., 31 279 - 92 429 mg.kg-1 čaje v 5.min.), na konci macerační doby již byl nízký (34 991 - 116 594 mg.kg-1 čaje v 30. min. a 44 555 - 118 754 mg.kg-1 čaje v 60. min.). Macerace černých druhů čaje byla rychlejší ve srovnání se zelenými a oolong čaji.U čaje Assam CTC byl nejv

  • Czech name

    Obsah celkových polyfenolických antioxidantů v zelených, černých a polofermentovaných čajích a vliv doby louhování na jejich obsah

  • Czech description

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2002

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Vitamins 2002. Vitaminy 2002 - Přírodní antioxidanty

  • ISBN

    80-7194-451-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

    57-63

  • Publisher name

    Univerzita Pardubice

  • Place of publication

    Pardubice

  • Event location

    Pardubice

  • Event date

    Sep 3, 2002

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article