Content of total polyphenolic antioxidants in green, black and oolong teas and influence of maceration time on their content
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F02%3A00003962" target="_blank" >RIV/60460709:41210/02:00003962 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Obsah celkových polyfenolických antioxidantů v zelených, černých a polofermentovaných čajích a vliv doby louhování na jejich obsah
Original language description
Spektrofotometricky s Folin-Ciocalteuovým činidlem byl stanoven obsah celkových polyfenolů (CP) v šesti druzích zeleného čaje (Baimudan, Bancha, Biluochun, Cuiyacha, Gyokuro, Zhucha), šesti druzích černého čaje (Assam CTC, Ceylon "Adam´s Peak", Ceylon "Tiger River", Darjeeling "Himalaya" TGFOP, Pu Er a Yunnan) a v polofermentovaném čaji Wulong. Vybrané druhy representovaly různé klima, nadm. výšku, pěstební oblasti a různé technologie produkce. Obsah polyfenolů v nálevech byl stanovován v různých časových úsecích v rozsahu 1 - 60 min. Celkový obsah polyfenolů se zvyšoval se zvyšující se dobou eluce statisticky významně. Nárůst obsahu CP v první fázi macerace byl velmi markantní (17 325 - 63 133 mg.kg-1 čaje v 1. min., 31 279 - 92 429 mg.kg-1 čaje v 5.min.), na konci macerační doby již byl nízký (34 991 - 116 594 mg.kg-1 čaje v 30. min. a 44 555 - 118 754 mg.kg-1 čaje v 60. min.). Macerace černých druhů čaje byla rychlejší ve srovnání se zelenými a oolong čaji.U čaje Assam CTC byl nejv
Czech name
Obsah celkových polyfenolických antioxidantů v zelených, černých a polofermentovaných čajích a vliv doby louhování na jejich obsah
Czech description
—
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2002
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Vitamins 2002. Vitaminy 2002 - Přírodní antioxidanty
ISBN
80-7194-451-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
7
Pages from-to
57-63
Publisher name
Univerzita Pardubice
Place of publication
Pardubice
Event location
Pardubice
Event date
Sep 3, 2002
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—