DO PARAMETERS OF ECOLOGIC PRODUCTION OF WHEAT GET NEARER TO THOSE OF THE FEEDING WHEAT?
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F03%3A00005402" target="_blank" >RIV/60460709:41210/03:00005402 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
PŘIBLIŽUJE SE EKOLOGICKÁ PRODUKCE PŠENICE OZIMÉ PARAMETRŮM KRMNÉ PŠENICE?
Original language description
Produkce pšenice ozimé v České republice je stabilní. Její výroba pokrývá potřeby potravinářského průmyslu a vše co nesplňuje podmínky potravinářské kvality bývá převedeno do krmného fondu i přes své naprosto nevyhovující krmivářské parametry. V současnédobě nejsou přesně definovány parametry krmné kvality, i když se některé rýsují - měkký endosperm, příznivé složení aminokyselinového spektra ve prospěch frakce prolaminové, snížená viskozita a vyšší obsah škrobu. Motivace pro takto vyráběnou pšen ici byměla být v realizační ceně. Ekologická produkce pšenice nabízí řešení v příznivějším poměru bílkovinných frakcí zrna. Cílem této práce bylo zjistit rozdíly u čtyř odrůd pšenic (Contra a Estica - krmné pšenice, Sulamit - elitní potravinářská pšenice, Semper - univerzální odrůda) pěstovaných na dvou konvenčních (Nechanice, Lípa) a jednom ekologickém stanovišti (Uhříněves). Byl hodnocen denní příjem krmiva, denní přírůstek a konverze krmiva jako základní krmivářské ukazatele. Dosažené výsl
Czech name
PŘIBLIŽUJE SE EKOLOGICKÁ PRODUKCE PŠENICE OZIMÉ PARAMETRŮM KRMNÉ PŠENICE?
Czech description
—
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2003
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník - vědeckých prací z mezinárodní konference studentů DSP výživa a dietetika zvířat a workshopu Phare, Pera, Zelená laguna a vliv výživy na kval
ISBN
80-7040-626-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
148
Pages from-to
35-37
Publisher name
Jihočeská univerzita České Budějovice
Place of publication
České Budějovice
Event location
České Budějovice
Event date
May 29, 2003
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—