All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Changes of Vitamin C Content in Potato Tubers after Food Processing

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F03%3A00005493" target="_blank" >RIV/60460709:41210/03:00005493 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Změny v obsahu vitaminu C v hlízách brambor po kulinářské úpravě

  • Original language description

    Obsah vitaminu C byl stanoven v 10 odrůdách brambor (Lady Christl, Rosella, Dali, Impala, Rosara,Victoria, Agria, Marabel, Marena a Karin) zakoupených v obchodní síti, za účelem stanovení změn obsahu askorbové kyseliny vlivem kulinární úpravy hlíz. Vitamin C byl stanoven polarograficky metodou standardního přídavku na přístroji Eko-Tribo polarograf s obslužným programem Polar 2.0. Mez detekce této metody je 1 mg.l-1. Obsah vitaminu C v syrových bramborách se pohyboval od 121 mg.kg-1 do 317 mg.kg-1 (v čerstvé hmotě). Průměrné hodnoty naměřené u jednotlivých variant zpracování se pohybovaly v intervalu od 104 mg.kg-1 (v loupaných vařených bramborách) do 217 mg.kg-1 (v bramborách smažených). V syrových hlízách bylo stanoveno průměrně 191 mg askorbové kyseliny.kg-1 čerstvé hmoty, ve variantě oloupané vařené hlízy množství 104 mg.kg-1, u varianty vařené ve slupce bylo zjištěno 137 mg.kg-1, při vaření v tlakovém hrnci 168 mg.kg-1, smažené brambory obsahovaly průměrně 217 mg.kg-1, pečené 161

  • Czech name

    Změny v obsahu vitaminu C v hlízách brambor po kulinářské úpravě

  • Czech description

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2003

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Vitamíny 2003 - Přírodní antioxidanty a volné radikály

  • ISBN

    80-7194-549-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    188-191

  • Publisher name

    Univerzita Pardubice

  • Place of publication

    Pardubice

  • Event location

    Univerzita Pardubice

  • Event date

    Sep 15, 2003

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article