All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Polyphenolic antioxidants in different onion varieties (Allium cepa L.)

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F03%3A00005561" target="_blank" >RIV/60460709:41210/03:00005561 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Polyfenolické antioxidanty v různých odrůdách cibule (Allium cepa L.)

  • Original language description

    V práci jsou analyzovány polyfenolické látky ve vzorcích cibule jak z kvantitativního hlediska (stanovení obsahu celkových polyfenolů), tak i z kvalitativního (určení obsahu jednotlivých polyfenolických látek). Dále byl sledován vliv teploty a doby skladování na obsah těchto látek. Polovina vzorků byla skladována v chladu (4 °C) a polovina při laboratorní teplotě (22 °C). Analýza byla prováděna každých 6 týdnů a bylo provedeno celkem 6 odběrů (ve dvou opakováních). Pro měření obsahu celkových polyfenolických látek byla použita modifikovaná metodika dle Lachmana et al. (1998) s Folin-Ciocalteuovým činidlem. Pro stanovení jednotlivých polyfenolických látek byla použita vysoce účinná kapalinová chromatografie (HPLC) s gradientovou elucí, Waters TM (stavebnicový systém). Stavebnicový systém se skládal z následujících součástí: HPLC Waters TM, čerpadlo Waters TM 600S, autosampler Waters TM 717 plus, detektor Waters TM PDA 996 - UV-VIS, kolona WATREX 250x4 mm Sepharon SGX C18 7 um s gradient

  • Czech name

    Polyfenolické antioxidanty v různých odrůdách cibule (Allium cepa L.)

  • Czech description

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2003

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Vitamíny 2003 - Přírodní antioxidanty a volné radikály

  • ISBN

    80-7194-549-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    192-198

  • Publisher name

    Univerzita Pardubice

  • Place of publication

    Pardubice

  • Event location

    Univerzita Pardubice

  • Event date

    Sep 15, 2003

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article