All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The quality and mineral content of wheat grain after the treatment by cytonkinins.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F04%3A6306" target="_blank" >RIV/60460709:41210/04:6306 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Kvalita a minerální složení pšenice ošetřené cytokininy

  • Original language description

    Cytokininy optimalizují tvorbu výnosu. Minerální složení zrna v letech 1998-2003 i kvalitativní ukazatele v letech 2002 a 2003 svědčí, že aplikované látky ovlivňují nákupní parametry různě v relaci s chemickým složením látek i přesto, že zásadním determinantem hodnoty pádového čísla a obsahu lepku je ročník. Cytokininy měnily pekařskou jakost, tažnost i obsah lepku, a pádová čísla. Přípravky BAP, BAP?ri, a MemTR zvyšovaly lepek, MeOTR?ri, MeOTR, 2A6 (3OH) BAP, a 2Cl 6 (3OH) BAP snižovaly. Tažnost se měnila i s chemickým složením derivátů. Aplikace cytokininů ovlivnila i obsah minerálů. Ribosylované podpořily hromadění P, K, a Zn při současném snížení nitrátů, Cu a Ca, Mg se měnil neprůkazně. Volné cytokininy byly méně aktivní. Zpravidla snížily kumulaci Ca, Mg a Cu, obsah K a Zn většinou vzrůstal.

  • Czech name

    Kvalita a minerální složení pšenice ošetřené cytokininy

  • Czech description

    Cytokininy optimalizují tvorbu výnosu. Minerální složení zrna v letech 1998-2003 i kvalitativní ukazatele v letech 2002 a 2003 svědčí, že aplikované látky ovlivňují nákupní parametry různě v relaci s chemickým složením látek i přesto, že zásadním determinantem hodnoty pádového čísla a obsahu lepku je ročník. Cytokininy měnily pekařskou jakost, tažnost i obsah lepku, a pádová čísla. Přípravky BAP, BAP?ri, a MemTR zvyšovaly lepek, MeOTR?ri, MeOTR, 2A6 (3OH) BAP, a 2Cl 6 (3OH) BAP snižovaly. Tažnost se měnila i s chemickým složením derivátů. Aplikace cytokininů ovlivnila i obsah minerálů. Ribosylované podpořily hromadění P, K, a Zn při současném snížení nitrátů, Cu a Ca, Mg se měnil neprůkazně. Volné cytokininy byly méně aktivní. Zpravidla snížily kumulaci Ca, Mg a Cu, obsah K a Zn většinou vzrůstal.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GA - Agricultural economics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2004

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník příspěvků 35. Sympozium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

    80-902671-81

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    1

  • Pages from-to

    0-0

  • Publisher name

    Výzkumný ústav potravinářský

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Skalský Dvůr

  • Event date

    May 24, 2004

  • Type of event by nationality

    WRD - Celosvětová akce

  • UT code for WoS article