All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

EFFECT OF PROTEIN COMPOSITION ON TECHNOLOGICAL QUALITY OF WHEAT IN RELATION TO DIFFERENT WAYS OF UTILIZATION

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F05%3A11678" target="_blank" >RIV/60460709:41210/05:11678 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60460709:41210/05:11682

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    VLIV SKLADBY BÍLKOVIN NA TECHNOLOGICKOU KVALITU PŠENICE S OHLEDEM NA RŮZNÉ SMĚRY VYUŽITÍ

  • Original language description

    Kvalita lepku pro specifické finální využití je dána zejména optimální kombinací zásobních bílkovin ? gliadinů a gluteninů. Cílem práce bylo zjistit vliv skladby bílkovin na technologickou kvalitu pšenice pro různé směry využití. U vybraného souboru 15 odrůd pšenice ozimé z různých skupin jakosti (E, A, B, C) a z různých půdně-klimatických podmínek ČR (OZ ÚKZÚZ Domanínek, Lípa, Hradec, Nechanice a ŠS Stupice) byla hodnocena skladba bílkovin metodou diskontinuální sekvenční frakcionace dle Osborna a dálebyly stanoveny vybrané parametry technologické jakosti. Odrůdy s vyšším obsahem gluteninů chovaly jako technologicky kvalitnější odrůdy, vhodné pro pekařské využití. Tyto odrůdy dosahovaly vyšších hodnot sedimentačního indexu podle Zelenyho, lepších hodnot reologických parametrů (farinograf, extenzograf) a vyššího objemu pečiva při pekařském pokusu.

  • Czech name

    VLIV SKLADBY BÍLKOVIN NA TECHNOLOGICKOU KVALITU PŠENICE S OHLEDEM NA RŮZNÉ SMĚRY VYUŽITÍ

  • Czech description

    Kvalita lepku pro specifické finální využití je dána zejména optimální kombinací zásobních bílkovin ? gliadinů a gluteninů. Cílem práce bylo zjistit vliv skladby bílkovin na technologickou kvalitu pšenice pro různé směry využití. U vybraného souboru 15 odrůd pšenice ozimé z různých skupin jakosti (E, A, B, C) a z různých půdně-klimatických podmínek ČR (OZ ÚKZÚZ Domanínek, Lípa, Hradec, Nechanice a ŠS Stupice) byla hodnocena skladba bílkovin metodou diskontinuální sekvenční frakcionace dle Osborna a dálebyly stanoveny vybrané parametry technologické jakosti. Odrůdy s vyšším obsahem gluteninů chovaly jako technologicky kvalitnější odrůdy, vhodné pro pekařské využití. Tyto odrůdy dosahovaly vyšších hodnot sedimentačního indexu podle Zelenyho, lepších hodnot reologických parametrů (farinograf, extenzograf) a vyššího objemu pečiva při pekařském pokusu.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GC - Plant growing, crop rotation

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/GD521%2F05%2FH013" target="_blank" >GD521/05/H013: Wheat - from genom to products quality</a><br>

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    MendelNet 05 Agro

  • ISBN

    80-7157-905-X

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    1

  • Pages from-to

    86-86

  • Publisher name

    MZLU v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Nov 29, 2005

  • Type of event by nationality

    WRD - Celosvětová akce

  • UT code for WoS article