Enzyme activity of bifidobacteria used by the production of jogurts with probiotic properties
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F05%3A12546" target="_blank" >RIV/60460709:41210/05:12546 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Enzymová aktivita bakterií používaných při výrobě jogurtů s probiotickými vlastnostmi
Original language description
Mléčné výrobky mají blahodárný vliv na lidský organismus.Cílem práce bylo stanovení počtu bakterií (bifidobakterií, laktobacilů a streptokoků) v mléčných kysaných výrobcích a sledování enzymové aktivity zelména peptidáz a glukosidáz (α-galaktosidasa, α-glukosidasa a β-galaktosidasa). Dalším cílem bylo porovnání enzymových aktivit čistých kultur a výrobků s těmito kulturami. Enzymová aktivita bakterií byla sledována pomocí API ZYM soupravy (BioMerieux, Francie).
Czech name
Enzymová aktivita bakterií používaných při výrobě jogurtů s probiotickými vlastnostmi
Czech description
Mléčné výrobky mají blahodárný vliv na lidský organismus.Cílem práce bylo stanovení počtu bakterií (bifidobakterií, laktobacilů a streptokoků) v mléčných kysaných výrobcích a sledování enzymové aktivity zelména peptidáz a glukosidáz (α-galaktosidasa, α-glukosidasa a β-galaktosidasa). Dalším cílem bylo porovnání enzymových aktivit čistých kultur a výrobků s těmito kulturami. Enzymová aktivita bakterií byla sledována pomocí API ZYM soupravy (BioMerieux, Francie).
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
EE - Microbiology, virology
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/GD523%2F03%2FH076" target="_blank" >GD523/03/H076: Enhancing of Methodological Level and Theoretical Education of Students of the Ph. D. Program 4103V - Animal Husbandry - a Perspective Field General Animal Husb</a><br>
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Seminář Mléko a sýry 2005. Celostátní přehlídky sýrů.
ISBN
80-86238-48-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
83-87
Publisher name
VŠCHT
Place of publication
Praha
Event location
Praha
Event date
Jan 10, 2005
Type of event by nationality
WRD - Celosvětová akce
UT code for WoS article
—