All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Phenolics and antioxidant activity of wines during the winemaking process

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F05%3A13971" target="_blank" >RIV/60460709:41210/05:13971 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Obsah polyfenolů a antioxidační aktivita vín v průběhu jejich výroby

  • Original language description

    Obsah a složení polyfenolických látek a jejich antioxidační aktivita ve vínech může být ovlivněna mnoha vnějšími a vnitřními faktory jako např. odrůdou, oblastí, klimatickými podmínkami, kvalitou vína a v neposlední řadě i technologickými postupy použitými při výrobě vína. Byly studovány změny v obsahu celkových polyfenolů (TP) a antioxidační aktivita (AARA) a prokázat vliv odrůdy, oblasti a procesu výroby vína. Pro studii bylo použito pět bílých odrůd (Müller-Thurgau, MOPR, Burgundské bílé, Ryzlink rýnský a Tramín červený) a čtyři modré odrůdy (Svatovavřinecké, Modrý portugal, Burgundské modré a Zweigeltrebe). Vzorky pocházely z Žernosek, Kutné Hory a Mělníku, ze sklizně roku 2004. V procesu výroby vína bylo odebráno 14-17 vzorků k analýzám. Obsah celkových polyfenolů byl stanoven použitím spektrofotometrické metody s Foilin-Ciocalteauovým činidlem a antioxidační aktivita byla stanovena také použitím spektrofotometrické metody s volným radikálem 1,1-diphenylem-2-picrylhydrazylem (DPPH

  • Czech name

    Obsah polyfenolů a antioxidační aktivita vín v průběhu jejich výroby

  • Czech description

    Obsah a složení polyfenolických látek a jejich antioxidační aktivita ve vínech může být ovlivněna mnoha vnějšími a vnitřními faktory jako např. odrůdou, oblastí, klimatickými podmínkami, kvalitou vína a v neposlední řadě i technologickými postupy použitými při výrobě vína. Byly studovány změny v obsahu celkových polyfenolů (TP) a antioxidační aktivita (AARA) a prokázat vliv odrůdy, oblasti a procesu výroby vína. Pro studii bylo použito pět bílých odrůd (Müller-Thurgau, MOPR, Burgundské bílé, Ryzlink rýnský a Tramín červený) a čtyři modré odrůdy (Svatovavřinecké, Modrý portugal, Burgundské modré a Zweigeltrebe). Vzorky pocházely z Žernosek, Kutné Hory a Mělníku, ze sklizně roku 2004. V procesu výroby vína bylo odebráno 14-17 vzorků k analýzám. Obsah celkových polyfenolů byl stanoven použitím spektrofotometrické metody s Foilin-Ciocalteauovým činidlem a antioxidační aktivita byla stanovena také použitím spektrofotometrické metody s volným radikálem 1,1-diphenylem-2-picrylhydrazylem (DPPH

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník abstraktů MendelNet´05 Agro

  • ISBN

    80-7157-905-X

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    1

  • Pages from-to

    92-92

  • Publisher name

    MZLU Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    MZLU Brno

  • Event date

    Nov 29, 2005

  • Type of event by nationality

    WRD - Celosvětová akce

  • UT code for WoS article