RELATION OF MEATINESS OF SLAUGHTER PIGS TO SLAUGHTER WEIGHT
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F05%3A9891" target="_blank" >RIV/60460709:41210/05:9891 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60460709:41110/05:9891
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
ZÁVISLOST ZMASILOSTI JATEČNÝCH PRASAT NA PORÁŽKOVÉ HMOTNOSTI
Original language description
Rozvíjení genetického potenciálu prasat pro masnou užitkovost vyžaduje dùsledné sledování a vyhodnocování všech faktorù vèetnì vyskladòovací hmotnosti, která výsledky optimálního zpenìžování jateèných prasat výraznì ovlivòuje. Sledování závislosti mezi porážkovou hmotností jateèných prasat a podílem libové svaloviny byla potvrzena skuteènost, že se zvyšující se porážkovou hmotností dochází ke snižování podílu libového masa. Na základì provedeného šetøení byla navržena optimální porážková hmotnost pro jateèná prasata. Hranice živé hmotnosti pro optimální zatøiïování do kategorii S a E je do 110 kg. Ve sledovaném souboru se optimální hmotnost pohybovala v rozmezí 105-107 kg.Údaje o zmasilosti jsou potom zpìtnou informací pro šlechtitele a tvùrce hybridizaèních programù. Díky tìmto získaným údajùm lze lépe usmìròovat plemenitbu a celkovou produkci jateèných prasat.
Czech name
ZÁVISLOST ZMASILOSTI JATEČNÝCH PRASAT NA PORÁŽKOVÉ HMOTNOSTI
Czech description
Rozvíjení genetického potenciálu prasat pro masnou užitkovost vyžaduje dùsledné sledování a vyhodnocování všech faktorù vèetnì vyskladòovací hmotnosti, která výsledky optimálního zpenìžování jateèných prasat výraznì ovlivòuje. Sledování závislosti mezi porážkovou hmotností jateèných prasat a podílem libové svaloviny byla potvrzena skuteènost, že se zvyšující se porážkovou hmotností dochází ke snižování podílu libového masa. Na základì provedeného šetøení byla navržena optimální porážková hmotnost pro jateèná prasata. Hranice živé hmotnosti pro optimální zatøiïování do kategorii S a E je do 110 kg. Ve sledovaném souboru se optimální hmotnost pohybovala v rozmezí 105-107 kg.Údaje o zmasilosti jsou potom zpìtnou informací pro šlechtitele a tvùrce hybridizaèních programù. Díky tìmto získaným údajùm lze lépe usmìròovat plemenitbu a celkovou produkci jateèných prasat.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GA - Agricultural economics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/GP525%2F02%2FD172" target="_blank" >GP525/02/D172: Application of the Fuzzy Logic in Food Appreciation</a><br>
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Aktuální problémy šlechtění chovu, zdraví a produkce prasat
ISBN
80-85645-50-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
357-360
Publisher name
JU České Budějovice
Place of publication
JU České Budějovice
Event location
JU České Budějovice
Event date
Feb 9, 2005
Type of event by nationality
WRD - Celosvětová akce
UT code for WoS article
—