All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Content of total polyphenols in grapes and comparison with their antioxidant activity

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F06%3A13973" target="_blank" >RIV/60460709:41210/06:13973 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Obsah celkových polyfenolů v hroznech révy vinné a porovnání s jejich antioxidační aktivitou

  • Original language description

    V této studii byl zkoumán obsah celkových polyfenolů a antioxidační aktivita ve slupkách bobulí a semenech révy vinné u bílých i modrých odrůd pocházejících z českého vinařského regionu a odebraných v době sklizně hroznů roku 2003. Antioxidační aktivitabyla po extrakci slupek stanovována fotometricky pomocí volného radikálu 2,2-difenyl-1-picrylhydrazilu (DPPH˙). Celkové polyfenoly byly stanovovány fotometricky s užitím Folin-Ciocalteuova činidla a vyjádřeny jako ekvivalenty gallové kyseliny.Výsledky studie byly zpracovány v programu Statistica analýzou ANOVA.

  • Czech name

    Obsah celkových polyfenolů v hroznech révy vinné a porovnání s jejich antioxidační aktivitou

  • Czech description

    V této studii byl zkoumán obsah celkových polyfenolů a antioxidační aktivita ve slupkách bobulí a semenech révy vinné u bílých i modrých odrůd pocházejících z českého vinařského regionu a odebraných v době sklizně hroznů roku 2003. Antioxidační aktivitabyla po extrakci slupek stanovována fotometricky pomocí volného radikálu 2,2-difenyl-1-picrylhydrazilu (DPPH˙). Celkové polyfenoly byly stanovovány fotometricky s užitím Folin-Ciocalteuova činidla a vyjádřeny jako ekvivalenty gallové kyseliny.Výsledky studie byly zpracovány v programu Statistica analýzou ANOVA.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2006

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník souhrnů sdělení XXXII. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin

  • ISBN

    80-7157-839-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    1

  • Pages from-to

    27-27

  • Publisher name

    MZLU Brno, Agronomická fakulta

  • Place of publication

    MZLU Brno

  • Event location

    MZLU Brno

  • Event date

    Mar 3, 2005

  • Type of event by nationality

    WRD - Celosvětová akce

  • UT code for WoS article