Content and constitution of goat whey proteins
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F06%3A16600" target="_blank" >RIV/60460709:41210/06:16600 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Obsah a složení syrovátkových bílkovin kozího mléka
Original language description
Nebyly nalezeny statisticky významné změny v obsahu syrovátkových bílkovin mezi sledovanými farmami a jednotlivými roky. Množství syrovátkových bílkovin je však do jisté míry statisticky závislé na době odběru mléka. Obsah syrovátkových bílkovin v kozímmléce se měnil v závislosti na fázi laktace a byl zaznamenán pokles uprostřed laktačního období. Vyšší obsahy syrovátkových bílkovin na začátku laktace souvisí pravděpodobně s jejich rolí při získávání imunity mláďat, vyšší obsahy syrovátkových bílkovinjsou důsledkem zvyšování celkového proteinu. Průměrný obsah syrovátkových bílkovin v kozím mléce byl 0,450 g.100 g?1 mléka. Průměrné zastoupení syrovátkových bílkovin v proteinech kozího mléka bylo 15,7 % a bylo nižší než v mléce kravském (cca 20 %) (Velíšek, 2002). Souhrnné množství -LA a -LG v syrovátkových bílkovinách kozího mléka bylo v průběhu sledovaných let na obou farmách poměrně vyrovnané a pohybovalo se v rozmezí 87?90 %. Poměr v zastoupení -LA a 
Czech name
Obsah a složení syrovátkových bílkovin kozího mléka
Czech description
Nebyly nalezeny statisticky významné změny v obsahu syrovátkových bílkovin mezi sledovanými farmami a jednotlivými roky. Množství syrovátkových bílkovin je však do jisté míry statisticky závislé na době odběru mléka. Obsah syrovátkových bílkovin v kozímmléce se měnil v závislosti na fázi laktace a byl zaznamenán pokles uprostřed laktačního období. Vyšší obsahy syrovátkových bílkovin na začátku laktace souvisí pravděpodobně s jejich rolí při získávání imunity mláďat, vyšší obsahy syrovátkových bílkovinjsou důsledkem zvyšování celkového proteinu. Průměrný obsah syrovátkových bílkovin v kozím mléce byl 0,450 g.100 g?1 mléka. Průměrné zastoupení syrovátkových bílkovin v proteinech kozího mléka bylo 15,7 % a bylo nižší než v mléce kravském (cca 20 %) (Velíšek, 2002). Souhrnné množství -LA a -LG v syrovátkových bílkovinách kozího mléka bylo v průběhu sledovaných let na obou farmách poměrně vyrovnané a pohybovalo se v rozmezí 87?90 %. Poměr v zastoupení -LA a 
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Den mléka 2006
ISBN
80-213-1498-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
112-115
Publisher name
ČZS AF ČZU a ISV Praha
Place of publication
ČZU v Praze, Praha
Event location
ČZU V Praze, Praha
Event date
May 22, 2006
Type of event by nationality
WRD - Celosvětová akce
UT code for WoS article
—