Profile of whey proteins in goat's and ewe's milk
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F16%3A43874441" target="_blank" >RIV/62157124:16270/16:43874441 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Profil syrovátkových proteinů v kozím a ovčím mléce
Original language description
Tato práce byla zaměřena na izolaci a stanovení syrovátkových bílkovin v syrovém kozím (n = 45) a ovčím mléce (n = 43), které bylo odebíráno z farem ČR v roce 2015. Po odstranění tukové frakce, vysrážení proteinů kyselinou octovou na hodnotu pH 4,6 a centrifugaci bylo v supernatantu provedeno stanovení syrovátkových proteinů iontově párovou kapalinovou chromatografií na reverzní fázi (IP RP-HPLC) v UV oblasti při 205 nm. Vyhodnocení bylo provedeno metodou kalibrační přímky porovnáním se standardy proteinů kravského mléka. Nalezené průměrné hodnoty majoritních syrovátkových proteinů byly pro ?-LA 1,23 mg.l-1 v kozím a 1,31 mg.l-1 v ovčím mléce a pro ?-LG 2,04 mg.l-1 v kozím a 6,31 mg.l-1 v ovčím mléce. Poměr ?-LG A ku ?-LG B se pohyboval od hodnot 0,31 po 3,72 u ovčího mléka, v kozím mléce nebyl ?-LG B nalezen.
Czech name
Profil syrovátkových proteinů v kozím a ovčím mléce
Czech description
Tato práce byla zaměřena na izolaci a stanovení syrovátkových bílkovin v syrovém kozím (n = 45) a ovčím mléce (n = 43), které bylo odebíráno z farem ČR v roce 2015. Po odstranění tukové frakce, vysrážení proteinů kyselinou octovou na hodnotu pH 4,6 a centrifugaci bylo v supernatantu provedeno stanovení syrovátkových proteinů iontově párovou kapalinovou chromatografií na reverzní fázi (IP RP-HPLC) v UV oblasti při 205 nm. Vyhodnocení bylo provedeno metodou kalibrační přímky porovnáním se standardy proteinů kravského mléka. Nalezené průměrné hodnoty majoritních syrovátkových proteinů byly pro ?-LA 1,23 mg.l-1 v kozím a 1,31 mg.l-1 v ovčím mléce a pro ?-LG 2,04 mg.l-1 v kozím a 6,31 mg.l-1 v ovčím mléce. Poměr ?-LG A ku ?-LG B se pohyboval od hodnot 0,31 po 3,72 u ovčího mléka, v kozím mléce nebyl ?-LG B nalezen.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2016
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Hygiena a technologie potravin XLVI. Lenfeldovy a Höklovy dny Sborník přednášek a posterů
ISBN
978-80-7305-782-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
94-97
Publisher name
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Oct 19, 2016
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—