All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Profile of whey proteins in goat's and ewe's milk

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F16%3A43874441" target="_blank" >RIV/62157124:16270/16:43874441 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Profil syrovátkových proteinů v kozím a ovčím mléce

  • Original language description

    Tato práce byla zaměřena na izolaci a stanovení syrovátkových bílkovin v syrovém kozím (n = 45) a ovčím mléce (n = 43), které bylo odebíráno z farem ČR v roce 2015. Po odstranění tukové frakce, vysrážení proteinů kyselinou octovou na hodnotu pH 4,6 a centrifugaci bylo v supernatantu provedeno stanovení syrovátkových proteinů iontově párovou kapalinovou chromatografií na reverzní fázi (IP RP-HPLC) v UV oblasti při 205 nm. Vyhodnocení bylo provedeno metodou kalibrační přímky porovnáním se standardy proteinů kravského mléka. Nalezené průměrné hodnoty majoritních syrovátkových proteinů byly pro ?-LA 1,23 mg.l-1 v kozím a 1,31 mg.l-1 v ovčím mléce a pro ?-LG 2,04 mg.l-1 v kozím a 6,31 mg.l-1 v ovčím mléce. Poměr ?-LG A ku ?-LG B se pohyboval od hodnot 0,31 po 3,72 u ovčího mléka, v kozím mléce nebyl ?-LG B nalezen.

  • Czech name

    Profil syrovátkových proteinů v kozím a ovčím mléce

  • Czech description

    Tato práce byla zaměřena na izolaci a stanovení syrovátkových bílkovin v syrovém kozím (n = 45) a ovčím mléce (n = 43), které bylo odebíráno z farem ČR v roce 2015. Po odstranění tukové frakce, vysrážení proteinů kyselinou octovou na hodnotu pH 4,6 a centrifugaci bylo v supernatantu provedeno stanovení syrovátkových proteinů iontově párovou kapalinovou chromatografií na reverzní fázi (IP RP-HPLC) v UV oblasti při 205 nm. Vyhodnocení bylo provedeno metodou kalibrační přímky porovnáním se standardy proteinů kravského mléka. Nalezené průměrné hodnoty majoritních syrovátkových proteinů byly pro ?-LA 1,23 mg.l-1 v kozím a 1,31 mg.l-1 v ovčím mléce a pro ?-LG 2,04 mg.l-1 v kozím a 6,31 mg.l-1 v ovčím mléce. Poměr ?-LG A ku ?-LG B se pohyboval od hodnot 0,31 po 3,72 u ovčího mléka, v kozím mléce nebyl ?-LG B nalezen.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2016

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Hygiena a technologie potravin XLVI. Lenfeldovy a Höklovy dny Sborník přednášek a posterů

  • ISBN

    978-80-7305-782-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    94-97

  • Publisher name

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Oct 19, 2016

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article