All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The uses of antimicrobial properties of essential oils for food protection

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F06%3A18118" target="_blank" >RIV/60460709:41210/06:18118 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60460709:41610/06:18118

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Využití antimikrobiálních vlastností silic při konzervaci potravin

  • Original language description

    Abstrakt Cílem této studie je stanovení antimikrobiální aktivity silic v plynné fázi vybraných druhů léčivých rostlin a jejich následné využití při konzervaci potravin. Silice byly získávány z čerstvého rostlinného materiálu na základě etnobotanických dat a jejich potenciálních možností antimikrobiální aktivity pomocí hydro-destilace. Testy antimikrobiální aktivity byly prováděny modifikovanou diskovou difúzní metodou pro testování silic v plynné fázi proti 2 Gram-pozitivním a 3 Gram-negativním potravinovým patogenním bakteriím. Výsledky byly vyjádřeny pomocí minimálních inhibičních koncentrací (MIC) v ?l/cm&#179; vzduchu. Z 28 testovaných silic jich 13 vykazovalo antimikrobiální aktivitu minimálně proti 1 bakterii. Nejlepší výsledky byly zaznamenány ukřenu selského (Armoracia rusticana, MIC 0.0083 ?l/cm&#179;) u všech námi testovaných bakterií, česneku setého (Allium sativum, 0,0083- 0,53 ?l/cm&#179;) u všech námi testovaných bakterií, dobromysle obecné (Origanum vulgare, 0,066-0,13

  • Czech name

    Využití antimikrobiálních vlastností silic při konzervaci potravin

  • Czech description

    Abstrakt Cílem této studie je stanovení antimikrobiální aktivity silic v plynné fázi vybraných druhů léčivých rostlin a jejich následné využití při konzervaci potravin. Silice byly získávány z čerstvého rostlinného materiálu na základě etnobotanických dat a jejich potenciálních možností antimikrobiální aktivity pomocí hydro-destilace. Testy antimikrobiální aktivity byly prováděny modifikovanou diskovou difúzní metodou pro testování silic v plynné fázi proti 2 Gram-pozitivním a 3 Gram-negativním potravinovým patogenním bakteriím. Výsledky byly vyjádřeny pomocí minimálních inhibičních koncentrací (MIC) v ?l/cm&#179; vzduchu. Z 28 testovaných silic jich 13 vykazovalo antimikrobiální aktivitu minimálně proti 1 bakterii. Nejlepší výsledky byly zaznamenány ukřenu selského (Armoracia rusticana, MIC 0.0083 ?l/cm&#179;) u všech námi testovaných bakterií, česneku setého (Allium sativum, 0,0083- 0,53 ?l/cm&#179;) u všech námi testovaných bakterií, dobromysle obecné (Origanum vulgare, 0,066-0,13

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2006

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    MendelNet´06Agro

  • ISBN

    80-7157-999-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    1

  • Pages from-to

    96-96

  • Publisher name

    Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně, Zemědělská 1, 613 00 Brno, Česká republika

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Br

  • Event date

    Nov 29, 2006

  • Type of event by nationality

    WRD - Celosvětová akce

  • UT code for WoS article