The effect of kappa-casein genetic varieties on the technological properties of milk
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F07%3A20176" target="_blank" >RIV/60460709:41210/07:20176 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv genetických variant kappa-kaseinu na technologické vlastnosti mléka
Original language description
Cílem práce bylo posoudit vliv některých technologických vlastností mléka holštýnského skotu na genotypu kappa-kaseinu. Kappa-kasein je mléčná bílkovina, která po sýření neodchází do syrovátky, ale zůstáva v sýru, tím se tedy podílí na výtěžnosti sýra ana jiných technologických vlastnostech jako je zejména syřitelnost mléka, koagulace, syneréze (uvolňování syrovátky ze sýřeniny). Mléko s příznivými sýrařskými vlastnostmi dává předpoklad vyšší výtěžnosti sýrů s jejich požadovaným složením.
Czech name
Vliv genetických variant kappa-kaseinu na technologické vlastnosti mléka
Czech description
Cílem práce bylo posoudit vliv některých technologických vlastností mléka holštýnského skotu na genotypu kappa-kaseinu. Kappa-kasein je mléčná bílkovina, která po sýření neodchází do syrovátky, ale zůstáva v sýru, tím se tedy podílí na výtěžnosti sýra ana jiných technologických vlastnostech jako je zejména syřitelnost mléka, koagulace, syneréze (uvolňování syrovátky ze sýřeniny). Mléko s příznivými sýrařskými vlastnostmi dává předpoklad vyšší výtěžnosti sýrů s jejich požadovaným složením.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Zborník prác z medzinárodnej vedeckej konferencie Bezpečnosť a kontrola potravín, II. diel.
ISBN
978-80-8069-861-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
292-296
Publisher name
Slovenská poľnohospodárská univerzita v Nitre
Place of publication
Nitra
Event location
Nitra
Event date
Mar 28, 2007
Type of event by nationality
WRD - Celosvětová akce
UT code for WoS article
—