The effect of fertilization way on quantitative and qualitative parameters of grown vegetables
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F07%3A20358" target="_blank" >RIV/60460709:41210/07:20358 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv způsobu hnojení na kvantitativní a kvalitativní parametry pěstované zeleniny
Original language description
Fermentovaná prasečí kejda byla použita pro účely hnojení zeleniny jako náhrada průmyslových minerálních hnojiv. Toto využití odpadů ze zemědělské prvovýroby je v souladu s podmínkami legislativy EU (96/64/EC). V nádobových experimentech bylo pěstováno rajče tyčkové a celer bulvový. Kromě výnosových parametrů a mikrobiologického hodnocení byly sledovány: obsah sušiny, vitaminu C, dusičnanů, těžkých kovů, dusíkatých látek a titrační kyselost. Na základě získaných výsledků se použití fermentované prasečíkejdy ukazuje jako vhodná alternativa k minerálnímu hnojení.
Czech name
Vliv způsobu hnojení na kvantitativní a kvalitativní parametry pěstované zeleniny
Czech description
Fermentovaná prasečí kejda byla použita pro účely hnojení zeleniny jako náhrada průmyslových minerálních hnojiv. Toto využití odpadů ze zemědělské prvovýroby je v souladu s podmínkami legislativy EU (96/64/EC). V nádobových experimentech bylo pěstováno rajče tyčkové a celer bulvový. Kromě výnosových parametrů a mikrobiologického hodnocení byly sledovány: obsah sušiny, vitaminu C, dusičnanů, těžkých kovů, dusíkatých látek a titrační kyselost. Na základě získaných výsledků se použití fermentované prasečíkejdy ukazuje jako vhodná alternativa k minerálnímu hnojení.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Zborník prác z medzinárodnej vedeckej konferencie Bezpečnosť a kontrola potravín, II. diel.
ISBN
978-80-8069-861-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
6
Pages from-to
416-421
Publisher name
Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
Place of publication
Nitra
Event location
Nitra
Event date
Mar 28, 2007
Type of event by nationality
WRD - Celosvětová akce
UT code for WoS article
—