All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Comparison of corn and wheat starch utilization in the diet of high-yielding cows

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F07%3A21192" target="_blank" >RIV/60460709:41210/07:21192 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/00027014:_____/07:#0000434

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Porovnání využití kukuřičného a pšeničného škrobu ve výživě vysokoužitkových dojnic

  • Original language description

    Experiment měl za cíl zjistit efekt vysokého podílu kukuřičného škrobu v dietách dojnic na mléčnou produkci a fysiloogické ukazatele organismu. Do experimentu bylo zařazeno 30 laktujících dojnic Holštýnského a Českého strakatého skotu, které byly v prvédfázi laktace. Dojnice byly rozděleny do dvou skupin (E,C), ktré se lišily pouze v zastoupení škrobu v KD. Pokusná skupina dostávala 10 kg/ks a den kukuřičné siláže a 3 kg kukuřičného zrna, kontrolní skupina dostávala stejnou dávku ale na bázi pšeničnéhoa ječného škrobu. Výsledky prokázaly lepší využití kukukřičného škrobu na mléčnou užitkovost a tučnost mléka u poksné skupiny. Nebyly zjištěny změny v chemickém profilu bachorové šťávy a parametrů krve.

  • Czech name

    Porovnání využití kukuřičného a pšeničného škrobu ve výživě vysokoužitkových dojnic

  • Czech description

    Experiment měl za cíl zjistit efekt vysokého podílu kukuřičného škrobu v dietách dojnic na mléčnou produkci a fysiloogické ukazatele organismu. Do experimentu bylo zařazeno 30 laktujících dojnic Holštýnského a Českého strakatého skotu, které byly v prvédfázi laktace. Dojnice byly rozděleny do dvou skupin (E,C), ktré se lišily pouze v zastoupení škrobu v KD. Pokusná skupina dostávala 10 kg/ks a den kukuřičné siláže a 3 kg kukuřičného zrna, kontrolní skupina dostávala stejnou dávku ale na bázi pšeničnéhoa ječného škrobu. Výsledky prokázaly lepší využití kukukřičného škrobu na mléčnou užitkovost a tučnost mléka u poksné skupiny. Nebyly zjištěny změny v chemickém profilu bachorové šťávy a parametrů krve.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/1G46086" target="_blank" >1G46086: Strategy of dairy cows breeding under competetive conditions.</a><br>

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    VII. Kábrtovy dietetické dny

  • ISBN

    978-80-7305-002-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    284-287

  • Publisher name

    VFU v Brně

  • Place of publication

    VFU v Brně

  • Event location

    VFU v Brně

  • Event date

    May 17, 2007

  • Type of event by nationality

    WRD - Celosvětová akce

  • UT code for WoS article