Comparison of corn and wheat starch utilization in the diet of high-yielding cows
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F07%3A21192" target="_blank" >RIV/60460709:41210/07:21192 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/00027014:_____/07:#0000434
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Porovnání využití kukuřičného a pšeničného škrobu ve výživě vysokoužitkových dojnic
Original language description
Experiment měl za cíl zjistit efekt vysokého podílu kukuřičného škrobu v dietách dojnic na mléčnou produkci a fysiloogické ukazatele organismu. Do experimentu bylo zařazeno 30 laktujících dojnic Holštýnského a Českého strakatého skotu, které byly v prvédfázi laktace. Dojnice byly rozděleny do dvou skupin (E,C), ktré se lišily pouze v zastoupení škrobu v KD. Pokusná skupina dostávala 10 kg/ks a den kukuřičné siláže a 3 kg kukuřičného zrna, kontrolní skupina dostávala stejnou dávku ale na bázi pšeničnéhoa ječného škrobu. Výsledky prokázaly lepší využití kukukřičného škrobu na mléčnou užitkovost a tučnost mléka u poksné skupiny. Nebyly zjištěny změny v chemickém profilu bachorové šťávy a parametrů krve.
Czech name
Porovnání využití kukuřičného a pšeničného škrobu ve výživě vysokoužitkových dojnic
Czech description
Experiment měl za cíl zjistit efekt vysokého podílu kukuřičného škrobu v dietách dojnic na mléčnou produkci a fysiloogické ukazatele organismu. Do experimentu bylo zařazeno 30 laktujících dojnic Holštýnského a Českého strakatého skotu, které byly v prvédfázi laktace. Dojnice byly rozděleny do dvou skupin (E,C), ktré se lišily pouze v zastoupení škrobu v KD. Pokusná skupina dostávala 10 kg/ks a den kukuřičné siláže a 3 kg kukuřičného zrna, kontrolní skupina dostávala stejnou dávku ale na bázi pšeničnéhoa ječného škrobu. Výsledky prokázaly lepší využití kukukřičného škrobu na mléčnou užitkovost a tučnost mléka u poksné skupiny. Nebyly zjištěny změny v chemickém profilu bachorové šťávy a parametrů krve.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/1G46086" target="_blank" >1G46086: Strategy of dairy cows breeding under competetive conditions.</a><br>
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
VII. Kábrtovy dietetické dny
ISBN
978-80-7305-002-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
284-287
Publisher name
VFU v Brně
Place of publication
VFU v Brně
Event location
VFU v Brně
Event date
May 17, 2007
Type of event by nationality
WRD - Celosvětová akce
UT code for WoS article
—