Technological properties and using possibilities of rabbit meat
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F07%3A22001" target="_blank" >RIV/60460709:41210/07:22001 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Technologické vlastnosti a možnosti využití králičího masa
Original language description
Králičí maso je pokládáno za dietní, snadno stravitelné, s nízkým obsahem tuku, ale zároveň poněkud suché. Kromě obvyklých kulinárních úprav se ukazují možnosti využití králičího masa modifikací starších receptur na masné výrobky (např. paštiky, šunka, klobásy). Proto byly na mase brojlerových králíků testovány základní charakteristiky masa (podíl jednotlivých částí kusu, složení masa, pH) a jeho vlastnosti určující možnosti jeho dalšího zpracování (vaznost, hmotnostní ztráty vývarem, stupeň vybarvení).
Czech name
Technologické vlastnosti a možnosti využití králičího masa
Czech description
Králičí maso je pokládáno za dietní, snadno stravitelné, s nízkým obsahem tuku, ale zároveň poněkud suché. Kromě obvyklých kulinárních úprav se ukazují možnosti využití králičího masa modifikací starších receptur na masné výrobky (např. paštiky, šunka, klobásy). Proto byly na mase brojlerových králíků testovány základní charakteristiky masa (podíl jednotlivých částí kusu, složení masa, pH) a jeho vlastnosti určující možnosti jeho dalšího zpracování (vaznost, hmotnostní ztráty vývarem, stupeň vybarvení).
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GA - Agricultural economics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník referátů IX. celostátního semináře Nové směry v chovu brojlerových králíků
ISBN
978-80-86454-87-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
93-97
Publisher name
Výzkumný ústav živočišné výroby, v.v.i.
Place of publication
Praha
Event location
Praha - ČZU
Event date
Nov 14, 2007
Type of event by nationality
WRD - Celosvětová akce
UT code for WoS article
—