All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The history and importance of the rabbit meat produced in small-scale stocks in the homeland

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F19%3A43877822" target="_blank" >RIV/62157124:16270/19:43877822 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Historie a význam produkce králičího masa z drobných chovů na našem území

  • Original language description

    Králičí maso představuje hlavní produkt chovu králíků pro užitkové účely. Přestože je chov králíků v současné době segmentován do více směrů s ohledem na produkční, ale i mimoprodukční využití, nutno zmínit, že právě produkce králičího masa byla původním cílem tuzemského systematického chovu králíků. Chov čistokrevných králíků na našem území prošel v průběhu téměř 150 let existence řadou proměn v ohledu genofondu, ustájovacích technologií, výživy, zdravotní problematiky a péče o králíky. Králičí maso však v tuzemsku vždy představovalo významný a relativně lehce dostupný druh masa pro obyvatelstvo v kritických obdobích, kdy byla špatná dostupnost masa z hlavních hospodářských zvířat. Především z tohoto důvodu má králičí maso strategické postavení mezi druhy mas. Z pohledu gastronomického využití králičího masa lze konstatovat, že spektrum jeho kuchyňského zpracování je široké a dají se využít běžné kulinářské techniky používané u tradičních druhů mas.

  • Czech name

    Historie a význam produkce králičího masa z drobných chovů na našem území

  • Czech description

    Králičí maso představuje hlavní produkt chovu králíků pro užitkové účely. Přestože je chov králíků v současné době segmentován do více směrů s ohledem na produkční, ale i mimoprodukční využití, nutno zmínit, že právě produkce králičího masa byla původním cílem tuzemského systematického chovu králíků. Chov čistokrevných králíků na našem území prošel v průběhu téměř 150 let existence řadou proměn v ohledu genofondu, ustájovacích technologií, výživy, zdravotní problematiky a péče o králíky. Králičí maso však v tuzemsku vždy představovalo významný a relativně lehce dostupný druh masa pro obyvatelstvo v kritických obdobích, kdy byla špatná dostupnost masa z hlavních hospodářských zvířat. Především z tohoto důvodu má králičí maso strategické postavení mezi druhy mas. Z pohledu gastronomického využití králičího masa lze konstatovat, že spektrum jeho kuchyňského zpracování je široké a dají se využít běžné kulinářské techniky používané u tradičních druhů mas.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Nové směry v intenzivních a zájmových chovech králíků

  • ISBN

    978-80-7403-043-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    15-18

  • Publisher name

    Výzkumný ústav živočišné výroby

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Praha

  • Event date

    Nov 28, 2019

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article