Determination of grain hardness in bread wheat using molecular methods
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F09%3A30527" target="_blank" >RIV/60460709:41210/09:30527 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/25328859:_____/09:#0000451
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Stanovení tvrdosti zrna u pšenice seté pomocí molekulárních metod
Original language description
Tvrdost zrna lze úspěšně předpovědět i využitím molekulárních metod. V této studii byly testovány molekulární markery pro stanovení alel puroindolinových genů, jež jsou hlavními determinanty tvrdosti zrna pšenice. Těmito markery je možné odlišit odrůdy stvrdým zrnem od odrůd měkkých.
Czech name
Stanovení tvrdosti zrna u pšenice seté pomocí molekulárních metod
Czech description
Tvrdost zrna lze úspěšně předpovědět i využitím molekulárních metod. V této studii byly testovány molekulární markery pro stanovení alel puroindolinových genů, jež jsou hlavními determinanty tvrdosti zrna pšenice. Těmito markery je možné odlišit odrůdy stvrdým zrnem od odrůd měkkých.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GE - Plant cultivation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QH72251" target="_blank" >QH72251: New Genetic Diversity for Imperative Needs of Wheat and Barley Breeding and Growing.</a><br>
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2009
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Úroda
ISSN
0139-6013
e-ISSN
—
Volume of the periodical
57
Issue of the periodical within the volume
3
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—