All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Egg storage of egg from different housing systems

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F09%3A30578" target="_blank" >RIV/60460709:41210/09:30578 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Skladovatelnost vajec z různých systémů ustájení

  • Original language description

    Cílem metodiky je posoudit vliv systému ustájení na kvalitu vajec při dlouhodobém a krátkodobém skladování. U dlouhodobého skladování porovnat změny v technologické hodnotě vajec při pokojové teplotě a skladování v chladničce. Ze třech pokusů uvedených vmetodice vyplývá, že systém ustájení má vliv i na skladovatelnost vajec. K rychlejšímu zhoršování vnitřní kvality dochází u vajec z podestýlky ve srovnání s vejci klecovými. Pro zhodnocení těchto změn je také důležité zvolit i vhodné ukazatele pro posuzování kvality. Z našeho sledování je zřejmé, že přesnějšími ukazateli pro hodnocení kvality vajec během skladování jsou především Haughovy jednotky, popřípadě výška bílku, které jsou více ovlivněny než pH nebo ztráty hmotnosti.

  • Czech name

    Skladovatelnost vajec z různých systémů ustájení

  • Czech description

    Cílem metodiky je posoudit vliv systému ustájení na kvalitu vajec při dlouhodobém a krátkodobém skladování. U dlouhodobého skladování porovnat změny v technologické hodnotě vajec při pokojové teplotě a skladování v chladničce. Ze třech pokusů uvedených vmetodice vyplývá, že systém ustájení má vliv i na skladovatelnost vajec. K rychlejšímu zhoršování vnitřní kvality dochází u vajec z podestýlky ve srovnání s vejci klecovými. Pro zhodnocení těchto změn je také důležité zvolit i vhodné ukazatele pro posuzování kvality. Z našeho sledování je zřejmé, že přesnějšími ukazateli pro hodnocení kvality vajec během skladování jsou především Haughovy jednotky, popřípadě výška bílku, které jsou více ovlivněny než pH nebo ztráty hmotnosti.

Classification

  • Type

    G<sub>prot</sub> - Prototype

  • CEP classification

    GG - Zootechnics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2009

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    ISBN 978-80-213-2003-1

  • Numerical identification

  • Technical parameters

    s. 24

  • Economical parameters

    Metodika pro praxi, výstup z řešení výzkumného záměru MŠMT MSM 6046070901

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    60460709

  • Owner name

    ČZU v Praze

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Licence fee requirement

    A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek

  • Web page