The World Trade With Raw Sugar ? Analyses of the Competitiveness of the Regions
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F11%3A52634" target="_blank" >RIV/60460709:41210/11:52634 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60460709:41110/11:52634
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Světový obchod se surovým cukrem ? analýza konkurenceschopnosti regionů
Original language description
Článek se zaměřuje na základní charakteristiky týkající se vývoje světového obchodu se surovým cukrem. Surový cukr představuje přibližně polovinu veškerého obchodu s cukrem, který je realizovaný ve světě. Obchod se samotným surovým cukrem je pak představován zejména obchodem se surovým cukrem třtinovým (v roce 2009 představoval 45,91 %), jehož podíl na celkové hodnotě (9 456 mil. USD) i hmotě exportů (26 396 tis. tun) surového cukru je dominantní. Surový cukr představuje pouze polotovar a jeho obchod jedo značné míry kontrolován zejména rozvojovými zeměmi, Příspěvek analyzuje vývoj hodnoty, objemu a komoditní struktury světového obchodu se surovým cukrem. Předmětem analýzy je rovněž problematika konkurenceschopnosti jednotlivých zemí a regionů ve vztahu k světovému obchodu s cukrem a v neposlední řadě příspěvek zmiňuje i problematiku ceny uzavřených obchodních kontraktů a postavení surového cukru v rámci vlastní exportní struktury v případě jednotlivých zemí (regionů).
Czech name
Světový obchod se surovým cukrem ? analýza konkurenceschopnosti regionů
Czech description
Článek se zaměřuje na základní charakteristiky týkající se vývoje světového obchodu se surovým cukrem. Surový cukr představuje přibližně polovinu veškerého obchodu s cukrem, který je realizovaný ve světě. Obchod se samotným surovým cukrem je pak představován zejména obchodem se surovým cukrem třtinovým (v roce 2009 představoval 45,91 %), jehož podíl na celkové hodnotě (9 456 mil. USD) i hmotě exportů (26 396 tis. tun) surového cukru je dominantní. Surový cukr představuje pouze polotovar a jeho obchod jedo značné míry kontrolován zejména rozvojovými zeměmi, Příspěvek analyzuje vývoj hodnoty, objemu a komoditní struktury světového obchodu se surovým cukrem. Předmětem analýzy je rovněž problematika konkurenceschopnosti jednotlivých zemí a regionů ve vztahu k světovému obchodu s cukrem a v neposlední řadě příspěvek zmiňuje i problematiku ceny uzavřených obchodních kontraktů a postavení surového cukru v rámci vlastní exportní struktury v případě jednotlivých zemí (regionů).
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GA - Agricultural economics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Listy cukrovarnické a řepařské
ISSN
1210-3306
e-ISSN
—
Volume of the periodical
127
Issue of the periodical within the volume
12
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
5
Pages from-to
374-378
UT code for WoS article
000298339100001
EID of the result in the Scopus database
—