All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The World Trade With Raw Sugar ? Analyses of the Competitiveness of the Regions

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F11%3A52634" target="_blank" >RIV/60460709:41210/11:52634 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60460709:41110/11:52634

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Světový obchod se surovým cukrem ? analýza konkurenceschopnosti regionů

  • Original language description

    Článek se zaměřuje na základní charakteristiky týkající se vývoje světového obchodu se surovým cukrem. Surový cukr představuje přibližně polovinu veškerého obchodu s cukrem, který je realizovaný ve světě. Obchod se samotným surovým cukrem je pak představován zejména obchodem se surovým cukrem třtinovým (v roce 2009 představoval 45,91 %), jehož podíl na celkové hodnotě (9 456 mil. USD) i hmotě exportů (26 396 tis. tun) surového cukru je dominantní. Surový cukr představuje pouze polotovar a jeho obchod jedo značné míry kontrolován zejména rozvojovými zeměmi, Příspěvek analyzuje vývoj hodnoty, objemu a komoditní struktury světového obchodu se surovým cukrem. Předmětem analýzy je rovněž problematika konkurenceschopnosti jednotlivých zemí a regionů ve vztahu k světovému obchodu s cukrem a v neposlední řadě příspěvek zmiňuje i problematiku ceny uzavřených obchodních kontraktů a postavení surového cukru v rámci vlastní exportní struktury v případě jednotlivých zemí (regionů).

  • Czech name

    Světový obchod se surovým cukrem ? analýza konkurenceschopnosti regionů

  • Czech description

    Článek se zaměřuje na základní charakteristiky týkající se vývoje světového obchodu se surovým cukrem. Surový cukr představuje přibližně polovinu veškerého obchodu s cukrem, který je realizovaný ve světě. Obchod se samotným surovým cukrem je pak představován zejména obchodem se surovým cukrem třtinovým (v roce 2009 představoval 45,91 %), jehož podíl na celkové hodnotě (9 456 mil. USD) i hmotě exportů (26 396 tis. tun) surového cukru je dominantní. Surový cukr představuje pouze polotovar a jeho obchod jedo značné míry kontrolován zejména rozvojovými zeměmi, Příspěvek analyzuje vývoj hodnoty, objemu a komoditní struktury světového obchodu se surovým cukrem. Předmětem analýzy je rovněž problematika konkurenceschopnosti jednotlivých zemí a regionů ve vztahu k světovému obchodu s cukrem a v neposlední řadě příspěvek zmiňuje i problematiku ceny uzavřených obchodních kontraktů a postavení surového cukru v rámci vlastní exportní struktury v případě jednotlivých zemí (regionů).

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GA - Agricultural economics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Listy cukrovarnické a řepařské

  • ISSN

    1210-3306

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    127

  • Issue of the periodical within the volume

    12

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    374-378

  • UT code for WoS article

    000298339100001

  • EID of the result in the Scopus database