All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Effect of pasteurization and freezing on the contents of lipophilic vitamins in milk

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F12%3A56737" target="_blank" >RIV/60460709:41210/12:56737 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/26722861:_____/12:ZJLIPO12

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv pasterace a zamrazení na obsah lipofilních vitaminů v mléce

  • Original language description

    Byl sledován vliv pasterace a následného krátkodobého skladování v mrazicím boxu při teplotě -20 °C na změnu obsahu vitaminu E a A v kozím a ovčím mléce. Vitaminy byly stanoveny metodou vysokoúčinné kapalinové chromatografie. K detekci vitaminu E byl použit fluorescenční detektor, ke stanovení vitaminu A detektor diodového pole. Průměrný obsah vitaminu A v kozím čerstvém mléce byl 112 ? 38 ?g/100 g, resp. 119 ? 61 ?g/100 g v čerstvém ovčím mléce. Vitamin E byl průměrně z 96,7 ? 3,6 % zastoupen ?-tokoferolem. Průměrný obsah ?-tokoferolu v kozím čerstvém mléce byl 183 ? 12 ?g/100 g, resp. 382 ? 185 ?g/100 g v čerstvém ovčím mléce. Úbytek sledovaných vitaminů v důsledku pasterace byl velmi rozdílný a pohyboval se v rozmezí 0 - 64,8 %. Po týdenním skladování v mrazicím boxu klesl obsah obou vitaminů v průměru o 22 % v mléce čerstvém, resp. o 29 % v mléce pasterovaném a i nadále klesal strměji v mléce pasterovaném. Po třítýdenním skladování dosáhl průměrný pokles vitaminů v pasterovaném

  • Czech name

    Vliv pasterace a zamrazení na obsah lipofilních vitaminů v mléce

  • Czech description

    Byl sledován vliv pasterace a následného krátkodobého skladování v mrazicím boxu při teplotě -20 °C na změnu obsahu vitaminu E a A v kozím a ovčím mléce. Vitaminy byly stanoveny metodou vysokoúčinné kapalinové chromatografie. K detekci vitaminu E byl použit fluorescenční detektor, ke stanovení vitaminu A detektor diodového pole. Průměrný obsah vitaminu A v kozím čerstvém mléce byl 112 ? 38 ?g/100 g, resp. 119 ? 61 ?g/100 g v čerstvém ovčím mléce. Vitamin E byl průměrně z 96,7 ? 3,6 % zastoupen ?-tokoferolem. Průměrný obsah ?-tokoferolu v kozím čerstvém mléce byl 183 ? 12 ?g/100 g, resp. 382 ? 185 ?g/100 g v čerstvém ovčím mléce. Úbytek sledovaných vitaminů v důsledku pasterace byl velmi rozdílný a pohyboval se v rozmezí 0 - 64,8 %. Po týdenním skladování v mrazicím boxu klesl obsah obou vitaminů v průměru o 22 % v mléce čerstvém, resp. o 29 % v mléce pasterovaném a i nadále klesal strměji v mléce pasterovaném. Po třítýdenním skladování dosáhl průměrný pokles vitaminů v pasterovaném

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/2B08072" target="_blank" >2B08072: New procedures of testing system in raw milk and milk products during technological treatment stages by the manufacturing and finishing process</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2012

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Mlékařské listy - Zpravodaj

  • ISSN

    1212-950X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    135

  • Issue of the periodical within the volume

    135

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    5-9

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database