Determination of lipophilic components in raw cow's, goat's and ewe's milk using UHPLC technique
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F15%3A43873562" target="_blank" >RIV/62157124:16270/15:43873562 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Analýza lipofilní složky syrového kravského, kozího a ovčího mléka s využitím techniky UHPLC
Original language description
Tato studie se zabývala stanovením celkového retinolu, tokoferolu a cholesterolu v lipofilní frakci mléka s využitím chromatografické techniky UHPLC (Ultra High Performance Liquid Chromatography) s UV a FLD detekcí. Vlastnímu stanovení předcházela izolace vitaminů z matrice saponifikací alkoholickým roztokem hydroxidu draselného a následná extrakce kapalina - kapalina do nepolárního rozpouštědla. Vzorky syrového kravského, kozího a ovčího mléka pocházely ze soukromých farem České republiky a byly odebírány v průběhu let 2013-2014. Všechny vzorky byly stanovovány paralelně. Byla sledováná variabilita obsahu retinolu, tokoferolu a cholesterolu u mlék pocházejících od různých druhů přežvýkavců. Výsledky byly vyhodnoceny statistickým programem Unistat 5.1.
Czech name
Analýza lipofilní složky syrového kravského, kozího a ovčího mléka s využitím techniky UHPLC
Czech description
Tato studie se zabývala stanovením celkového retinolu, tokoferolu a cholesterolu v lipofilní frakci mléka s využitím chromatografické techniky UHPLC (Ultra High Performance Liquid Chromatography) s UV a FLD detekcí. Vlastnímu stanovení předcházela izolace vitaminů z matrice saponifikací alkoholickým roztokem hydroxidu draselného a následná extrakce kapalina - kapalina do nepolárního rozpouštědla. Vzorky syrového kravského, kozího a ovčího mléka pocházely ze soukromých farem České republiky a byly odebírány v průběhu let 2013-2014. Všechny vzorky byly stanovovány paralelně. Byla sledováná variabilita obsahu retinolu, tokoferolu a cholesterolu u mlék pocházejících od různých druhů přežvýkavců. Výsledky byly vyhodnoceny statistickým programem Unistat 5.1.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1230044" target="_blank" >QJ1230044: Determination of parameters for legislative assessing of the quality and safety of raw milk from cows, sheep and goats</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník z odborného semináře Jakost a zdravotní nezávadnost syrového mléka
ISBN
978-80-7305-764-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
52-56
Publisher name
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Oct 22, 2015
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—