Sugar Production and Consumption in Egypt in 1995 - 2009
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F13%3A61083" target="_blank" >RIV/60460709:41210/13:61083 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60460709:41110/13:61083
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Produkce a spotřeba cukru v Egyptě v letech 1995 - 2009
Original language description
Článek se zabývá produkcí a spotřebou cukru v Egyptě v letech 1995 ? 2009. Je členěn na tři hlavní části, které postupně pojednávají o produkci cukru, jeho spotřebou a obchodu s cukrem. V rámci produkce je zkoumána výroba cukru z cukrové třtiny, cukrovéřepy a celková produkce. Vypočítána trendová rovnice ukazující vývoj celkové produkce cukru v čase během analyzovaného období. Z dané rovnice vyplývá, že každým rokem se produkce zvýší o 57,6 tisíc tun cukru. Konzumace je popsána z pohledu individuálníhoa celkového. Z trendové rovnice lze vyčíst, že každým rokem se konzumace zvýší o 95,9 tisíc tun cukru. Dále byla pomocí regresní analýzy hodnocena celková spotřeba cukru v závislosti na produkci, počtu obyvatel, průměrném příjmu na osobu a dovozu. Výsledkem je následující vztah - zvýši-li se produkce cukru, počet obyvatel, průměrný příjem na osobu a dovoz o 10 %, celková konzumace vzroste o 6,3 %, 1 %, 0,5 % a 2,7 %. Koeficient korelace nám říká, že mezi proměnnými existuje velmi silná
Czech name
Produkce a spotřeba cukru v Egyptě v letech 1995 - 2009
Czech description
Článek se zabývá produkcí a spotřebou cukru v Egyptě v letech 1995 ? 2009. Je členěn na tři hlavní části, které postupně pojednávají o produkci cukru, jeho spotřebou a obchodu s cukrem. V rámci produkce je zkoumána výroba cukru z cukrové třtiny, cukrovéřepy a celková produkce. Vypočítána trendová rovnice ukazující vývoj celkové produkce cukru v čase během analyzovaného období. Z dané rovnice vyplývá, že každým rokem se produkce zvýší o 57,6 tisíc tun cukru. Konzumace je popsána z pohledu individuálníhoa celkového. Z trendové rovnice lze vyčíst, že každým rokem se konzumace zvýší o 95,9 tisíc tun cukru. Dále byla pomocí regresní analýzy hodnocena celková spotřeba cukru v závislosti na produkci, počtu obyvatel, průměrném příjmu na osobu a dovozu. Výsledkem je následující vztah - zvýši-li se produkce cukru, počet obyvatel, průměrný příjem na osobu a dovoz o 10 %, celková konzumace vzroste o 6,3 %, 1 %, 0,5 % a 2,7 %. Koeficient korelace nám říká, že mezi proměnnými existuje velmi silná
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GA - Agricultural economics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Listy cukrovarnické a řepařské
ISSN
1210-3306
e-ISSN
—
Volume of the periodical
129
Issue of the periodical within the volume
9/10
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
5
Pages from-to
300-304
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—