All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Effect of temperature on seeds germination of forage sorghum

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F13%3A62212" target="_blank" >RIV/60460709:41210/13:62212 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv teploty na klíčivost semen pícních čiroků

  • Original language description

    V roce 2012 byly v laboratorních podmínkách prováděny testy klíčivosti semen 5 hybridů čiroků (Nutri Honey, Latte, Honey Graze BMR, Big Kahuna BMR a Sucrosorgo 506) při teplotách 5; 10; 15; 20; 25; 30; 35; 40; 45 a 50 °C. Hodnocena byla dynamika klíčení,celková klíčivost a střední doba klíčení. Klíčení semen všech hybridů čiroku bylo zaznamenáno v rozpětí teplot 10 ? 40 °C; při teplotě 45 °C klíčily pouze ojediněle semena hybridů Big Kahuna BMR a Sucrosorgo 506. Celková klíčivost semen čiroku v průměruza všechny hybridy se při teplotách 15 ? 35 °C pohybovala v rozpětí 88,7 ? 91,5 %. Průkazně nižší hodnoty (alfa = 0,05) byly zjištěny při teplotách 10; 40 a 45 °C (celková klíčivost: 86,0; 78,5 a 1,2 %). Při teplotách 35 ? 45 °C bylo klíčení semen čiroku ukončeno do 4 dnů. Při 30 °C a nižších teplotách se tento interval prodloužil na 7 ? 49 dnů. Střední doba klíčení (MGT) se v průměru za testované hybridy čiroku prodlužovala s klesající teplotou (z 1,1 dne při 40 °C na 11,8 dne při 10 °

  • Czech name

    Vliv teploty na klíčivost semen pícních čiroků

  • Czech description

    V roce 2012 byly v laboratorních podmínkách prováděny testy klíčivosti semen 5 hybridů čiroků (Nutri Honey, Latte, Honey Graze BMR, Big Kahuna BMR a Sucrosorgo 506) při teplotách 5; 10; 15; 20; 25; 30; 35; 40; 45 a 50 °C. Hodnocena byla dynamika klíčení,celková klíčivost a střední doba klíčení. Klíčení semen všech hybridů čiroku bylo zaznamenáno v rozpětí teplot 10 ? 40 °C; při teplotě 45 °C klíčily pouze ojediněle semena hybridů Big Kahuna BMR a Sucrosorgo 506. Celková klíčivost semen čiroku v průměruza všechny hybridy se při teplotách 15 ? 35 °C pohybovala v rozpětí 88,7 ? 91,5 %. Průkazně nižší hodnoty (alfa = 0,05) byly zjištěny při teplotách 10; 40 a 45 °C (celková klíčivost: 86,0; 78,5 a 1,2 %). Při teplotách 35 ? 45 °C bylo klíčení semen čiroku ukončeno do 4 dnů. Při 30 °C a nižších teplotách se tento interval prodloužil na 7 ? 49 dnů. Střední doba klíčení (MGT) se v průměru za testované hybridy čiroku prodlužovala s klesající teplotou (z 1,1 dne při 40 °C na 11,8 dne při 10 °

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GC - Plant growing, crop rotation

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Osivo a sadba - XI. odborný a vědecký seminář

  • ISBN

    978-80-213-2358-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    42-47

  • Publisher name

    Česká zemědělská univerzita v Praze

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Praha

  • Event date

    Feb 7, 2013

  • Type of event by nationality

    WRD - Celosvětová akce

  • UT code for WoS article

    000319748800007