All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Effect of alternating temperatures on germination parameters of forage sorghum

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F15%3A69504" target="_blank" >RIV/60460709:41210/15:69504 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv střídavých teplot na parametry klíčivosti semen pícních čiroků

  • Original language description

    V roce 2012 byl v laboratorních podmínkách testován vliv stálých (10; 15 a 20 °C) a střídavých teplotních režimů (5/15; 10/20 a 15/25 °C) na parametry klíčivosti 4 pícních hybridů čiroků (Nutri Honey, Latte, Honey Graze BMR, Big Kahuna BMR). Celková klíčivost (GT) semen čiroku se v průměru za všechny hybridy pohybovala v rozpětí 83,7 ? 91,1 %. Průkazně nejnižší hodnoty (alfa = 0,05) byly stanoveny při teplotních režimech 10 °C a 5/15 °C a naopak nejvyšší celková klíčivost byla zaznamenána při stálé teplotě 20 °C. Mezi teplotními režimy 10 °C a 5/15 °C (GT: 84,2 %, resp. 83,7 %) ani mezi režimy 15 °C a 10/20 °C (88,6 %, resp. 87,8 %) nebyl zjištěn statisticky významný rozdíl, ale celková klíčivost stanovená při 20 °C byla oproti režimu 15/25 °C průkazněvyšší (91,1 % vs. 88,2 %). Testované teplotní režimy měly průkazný vliv i na dynamiku klíčení. Při stálých teplotách 10 °C a 15 °C probíhalo klíčení na počátku testu průkazně pomaleji než u střídavých teplotních režimů 5/15 °C a 10/20 °C

  • Czech name

    Vliv střídavých teplot na parametry klíčivosti semen pícních čiroků

  • Czech description

    V roce 2012 byl v laboratorních podmínkách testován vliv stálých (10; 15 a 20 °C) a střídavých teplotních režimů (5/15; 10/20 a 15/25 °C) na parametry klíčivosti 4 pícních hybridů čiroků (Nutri Honey, Latte, Honey Graze BMR, Big Kahuna BMR). Celková klíčivost (GT) semen čiroku se v průměru za všechny hybridy pohybovala v rozpětí 83,7 ? 91,1 %. Průkazně nejnižší hodnoty (alfa = 0,05) byly stanoveny při teplotních režimech 10 °C a 5/15 °C a naopak nejvyšší celková klíčivost byla zaznamenána při stálé teplotě 20 °C. Mezi teplotními režimy 10 °C a 5/15 °C (GT: 84,2 %, resp. 83,7 %) ani mezi režimy 15 °C a 10/20 °C (88,6 %, resp. 87,8 %) nebyl zjištěn statisticky významný rozdíl, ale celková klíčivost stanovená při 20 °C byla oproti režimu 15/25 °C průkazněvyšší (91,1 % vs. 88,2 %). Testované teplotní režimy měly průkazný vliv i na dynamiku klíčení. Při stálých teplotách 10 °C a 15 °C probíhalo klíčení na počátku testu průkazně pomaleji než u střídavých teplotních režimů 5/15 °C a 10/20 °C

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GC - Plant growing, crop rotation

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Osivo a sadba - XII. odborný a vědecký seminář

  • ISBN

    978-80-213-2544-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    77-82

  • Publisher name

    Česká zemědělská univerzita v Praze

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Praha

  • Event date

    Feb 5, 2015

  • Type of event by nationality

    WRD - Celosvětová akce

  • UT code for WoS article

    000357378800012