All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Qualitative changes of wheat with different intensity of Fusarium spp. contamination

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F16%3A72543" target="_blank" >RIV/60460709:41210/16:72543 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Kvalitativní změny pšenice s různou intenzitou kontaminace Fusarium spp.

  • Original language description

    Sledovali jsme vliv různé intenzity napadení Fusarium spp. vybraných odrůd ozimé pšenice seté a pšenice špaldy z ekologického a konvenčního způsobu pěstování na obsah deoxynivalenolu a vybrané jakostní ukazatele zrna. Jak v případě přirozené kontaminace, tak i u umělé inokulace byl u pšenice špaldy zaznamenán nižší obsah DON v zrnu ve srovnání s pšenicí setou. U obou druhů pšenice bylo zaznamenáno zhoršení technologické jakosti u uměle inokulovaných variant, především statisticky průkazně nižší hodnoty Zelenyho testu, čísla poklesu a objemové hmotnosti. Naproti tomu byl u uměle inokulovaných variant zjištěn vyšší obsah N-látek a mokrého lepku v sušině zrna pravděpodobně díky nižší HTS inokulovaných variant.

  • Czech name

    Kvalitativní změny pšenice s různou intenzitou kontaminace Fusarium spp.

  • Czech description

    Sledovali jsme vliv různé intenzity napadení Fusarium spp. vybraných odrůd ozimé pšenice seté a pšenice špaldy z ekologického a konvenčního způsobu pěstování na obsah deoxynivalenolu a vybrané jakostní ukazatele zrna. Jak v případě přirozené kontaminace, tak i u umělé inokulace byl u pšenice špaldy zaznamenán nižší obsah DON v zrnu ve srovnání s pšenicí setou. U obou druhů pšenice bylo zaznamenáno zhoršení technologické jakosti u uměle inokulovaných variant, především statisticky průkazně nižší hodnoty Zelenyho testu, čísla poklesu a objemové hmotnosti. Naproti tomu byl u uměle inokulovaných variant zjištěn vyšší obsah N-látek a mokrého lepku v sušině zrna pravděpodobně díky nižší HTS inokulovaných variant.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GC - Plant growing, crop rotation

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1310072" target="_blank" >QJ1310072: Utilisation of participatory breeding system in the research and breeding of wheat cultivars suitable for organic cultivation</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2016

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    64

  • Issue of the periodical within the volume

    12

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    469-472

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database