All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Effect of Yeasts on Aromatic Profiles of wines from 'Cabernet' Grapevine Cultivars

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F17%3A76887" target="_blank" >RIV/60460709:41210/17:76887 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://dx.doi.org/10.18832/kp201717" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.18832/kp201717</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.18832/kp201717" target="_blank" >10.18832/kp201717</a>

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv kvasinek na aromatický profil vín z kabernetových odrůd révy vinné

  • Original language description

    V poslední době jsou v oblibě lehčí, ale dostatečně strukturní červená vína s výraznější aromatikou po původní odrůdě. Je to dáno tím, že většina vinařství vyrábí právě taková vína za pomoci univerzálních, vlastnostmi si hodně podobných kvasinek. K pokusu byly zvoleny tři odrůdy o výraznějším odrůdovém charakteru - typ Cabernet, konkrétně Cerason, Cabernet Moravia a Cabernet Sauvignon, jejich mošt byl následně zakvašen třemi aktivními vinnými kvasinkami (spontánně kvašená kontrola), doporučovanými pro tyto odrůdy pro zdůraznění především odrůdové vůně v hotovém víně. Po šesti měsících se provedlo senzorické vyhodnocení a statistické zpracování výsledků. Všechny testované ASVK (aktivní suché vinné kvasinky) vykazovaly pozitivní preferované vlastnosti - rychlý nástup a krátkou dobu fermentace, zvýraznění odrůdového charakteru a mohutnosti vína oproti kontrole. Výsledky potvrdily, že pro odrůdy kabernetového typu (jako CS a CM) byly více vhodnější kvasinky Collection Cépage Cabernet a Fermicru XL, pro o

  • Czech name

    Vliv kvasinek na aromatický profil vín z kabernetových odrůd révy vinné

  • Czech description

    V poslední době jsou v oblibě lehčí, ale dostatečně strukturní červená vína s výraznější aromatikou po původní odrůdě. Je to dáno tím, že většina vinařství vyrábí právě taková vína za pomoci univerzálních, vlastnostmi si hodně podobných kvasinek. K pokusu byly zvoleny tři odrůdy o výraznějším odrůdovém charakteru - typ Cabernet, konkrétně Cerason, Cabernet Moravia a Cabernet Sauvignon, jejich mošt byl následně zakvašen třemi aktivními vinnými kvasinkami (spontánně kvašená kontrola), doporučovanými pro tyto odrůdy pro zdůraznění především odrůdové vůně v hotovém víně. Po šesti měsících se provedlo senzorické vyhodnocení a statistické zpracování výsledků. Všechny testované ASVK (aktivní suché vinné kvasinky) vykazovaly pozitivní preferované vlastnosti - rychlý nástup a krátkou dobu fermentace, zvýraznění odrůdového charakteru a mohutnosti vína oproti kontrole. Výsledky potvrdily, že pro odrůdy kabernetového typu (jako CS a CM) byly více vhodnější kvasinky Collection Cépage Cabernet a Fermicru XL, pro o

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2017

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Kvasný průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

    2570-8619

  • Volume of the periodical

    63

  • Issue of the periodical within the volume

    3

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    9

  • Pages from-to

    139-147

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database