Report on Sugar Campaign 2017/2018 in Czech Republic
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F18%3A78311" target="_blank" >RIV/60460709:41210/18:78311 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Zpráva o cukrovarnické kampani 2017/2018 v České republice
Original language description
Kampaň 2017 až 2018 probíhala v cukrovarech České republiky od 6. září 2017 do 28. ledna 2018, tzn. 144 dnů, resp. ve všech v sedmi cukrovarech to bylo celkem 844 provozních dnů. Nejkratší provoz (zpracování řepy) trval 109, nejdelší 136 dnů. Průměrná délka provozu na jeden cukrovar tak vychází 122,7 dnů. Bylo celkem zpracováno 4,654 mil. t řepy z České republiky, resp. 3,728 mil. t řepy určené k produkci cukru, které byly sklizeny z 67 485 ha. Průměrná vážená cukernatost činila 17,62 % (pohybovala se v rozmězí 16,72 až 18,24 %). V Čechách bylo zpracováno 57 % a na Moravě 43 % řepy. V ČR bylo vyrobeno 649 349 t bílého cukru a 10 897 t cukru pro jiné státy, dále 192 tis. t melasy, včetně tzv. posledního sirobu určeného pro kvasné technologické postupy. Řepy standardní jakosti (s 16% cukernatostí) bylo v Česku celkem zpracováno 5,038 mil. t.
Czech name
Zpráva o cukrovarnické kampani 2017/2018 v České republice
Czech description
Kampaň 2017 až 2018 probíhala v cukrovarech České republiky od 6. září 2017 do 28. ledna 2018, tzn. 144 dnů, resp. ve všech v sedmi cukrovarech to bylo celkem 844 provozních dnů. Nejkratší provoz (zpracování řepy) trval 109, nejdelší 136 dnů. Průměrná délka provozu na jeden cukrovar tak vychází 122,7 dnů. Bylo celkem zpracováno 4,654 mil. t řepy z České republiky, resp. 3,728 mil. t řepy určené k produkci cukru, které byly sklizeny z 67 485 ha. Průměrná vážená cukernatost činila 17,62 % (pohybovala se v rozmězí 16,72 až 18,24 %). V Čechách bylo zpracováno 57 % a na Moravě 43 % řepy. V ČR bylo vyrobeno 649 349 t bílého cukru a 10 897 t cukru pro jiné státy, dále 192 tis. t melasy, včetně tzv. posledního sirobu určeného pro kvasné technologické postupy. Řepy standardní jakosti (s 16% cukernatostí) bylo v Česku celkem zpracováno 5,038 mil. t.
Classification
Type
J<sub>SC</sub> - Article in a specialist periodical, which is included in the SCOPUS database
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2018
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Listy cukrovarnické a řepařské
ISSN
1210-3306
e-ISSN
1805-9708
Volume of the periodical
134
Issue of the periodical within the volume
7-8
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
6
Pages from-to
254-259
UT code for WoS article
000441011500007
EID of the result in the Scopus database
2-s2.0-85052290657