All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Report on Sugar Campaign 2017/2018 in Czech Republic

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F18%3A78311" target="_blank" >RIV/60460709:41210/18:78311 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Zpráva o cukrovarnické kampani 2017/2018 v České republice

  • Original language description

    Kampaň 2017 až 2018 probíhala v cukrovarech České republiky od 6. září 2017 do 28. ledna 2018, tzn. 144 dnů, resp. ve všech v sedmi cukrovarech to bylo celkem 844 provozních dnů. Nejkratší provoz (zpracování řepy) trval 109, nejdelší 136 dnů. Průměrná délka provozu na jeden cukrovar tak vychází 122,7 dnů. Bylo celkem zpracováno 4,654 mil. t řepy z České republiky, resp. 3,728 mil. t řepy určené k produkci cukru, které byly sklizeny z 67 485 ha. Průměrná vážená cukernatost činila 17,62 % (pohybovala se v rozmězí 16,72 až 18,24 %). V Čechách bylo zpracováno 57 % a na Moravě 43 % řepy. V ČR bylo vyrobeno 649 349 t bílého cukru a 10 897 t cukru pro jiné státy, dále 192 tis. t melasy, včetně tzv. posledního sirobu určeného pro kvasné technologické postupy. Řepy standardní jakosti (s 16% cukernatostí) bylo v Česku celkem zpracováno 5,038 mil. t.

  • Czech name

    Zpráva o cukrovarnické kampani 2017/2018 v České republice

  • Czech description

    Kampaň 2017 až 2018 probíhala v cukrovarech České republiky od 6. září 2017 do 28. ledna 2018, tzn. 144 dnů, resp. ve všech v sedmi cukrovarech to bylo celkem 844 provozních dnů. Nejkratší provoz (zpracování řepy) trval 109, nejdelší 136 dnů. Průměrná délka provozu na jeden cukrovar tak vychází 122,7 dnů. Bylo celkem zpracováno 4,654 mil. t řepy z České republiky, resp. 3,728 mil. t řepy určené k produkci cukru, které byly sklizeny z 67 485 ha. Průměrná vážená cukernatost činila 17,62 % (pohybovala se v rozmězí 16,72 až 18,24 %). V Čechách bylo zpracováno 57 % a na Moravě 43 % řepy. V ČR bylo vyrobeno 649 349 t bílého cukru a 10 897 t cukru pro jiné státy, dále 192 tis. t melasy, včetně tzv. posledního sirobu určeného pro kvasné technologické postupy. Řepy standardní jakosti (s 16% cukernatostí) bylo v Česku celkem zpracováno 5,038 mil. t.

Classification

  • Type

    J<sub>SC</sub> - Article in a specialist periodical, which is included in the SCOPUS database

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Listy cukrovarnické a řepařské

  • ISSN

    1210-3306

  • e-ISSN

    1805-9708

  • Volume of the periodical

    134

  • Issue of the periodical within the volume

    7-8

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    254-259

  • UT code for WoS article

    000441011500007

  • EID of the result in the Scopus database

    2-s2.0-85052290657