Report on Sugar Campaign 2016/2017 in Czech Republic
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F17%3A75559" target="_blank" >RIV/60460709:41210/17:75559 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Zpráva o cukrovarnické kampani 2016/2017 v České republice
Original language description
V roce 2016 v ČR byl v Čechách téměř optimální průběh počasí během celého vegetačního období, na Moravě naopak méně příznivý, což se odrazilo na výrazně nižší cukernatosti řepy (18,48 versus 17,41 procent). Roční úhrn srážek na území ČR byl 83 procent dlouhodobého průměru. Zcela ojedinělý byl srpen, kdy na celém území panovalo sucho a teplo. Odchylka průměrné roční teploty vzduchu od dlouhodobého průměru dosáhla na území celé ČR hodnoty 0,6 oC, čímž se tento rok zařadil do skupiny tzv. teplých roků. Kampaň 2016 až 2017 probíhala v sedmi cukrovarech ČR od 8. září 2016 do 1. února 2017, tzn. 146 dnů, vč. dovářky. Nejkratší provoz trval 81,5, nejdelší 143,0 dny. Průměrná délka provozu jednoho cukrovaru tak vychází 116,7 dnů. Celkem bylo zpracováno z ČR 4,826 mil. t řepy standardní kvality zpracovaných na cukr, které byly sklizeny z 53 093 ha. Průměrná vážená cukernatost činila 18,20 procent (17,16 až 19,00 procent). V Čechách bylo zpracováno 57 a na Moravě 43 procent řepy. V ČR bylo vyrobeno 592 656
Czech name
Zpráva o cukrovarnické kampani 2016/2017 v České republice
Czech description
V roce 2016 v ČR byl v Čechách téměř optimální průběh počasí během celého vegetačního období, na Moravě naopak méně příznivý, což se odrazilo na výrazně nižší cukernatosti řepy (18,48 versus 17,41 procent). Roční úhrn srážek na území ČR byl 83 procent dlouhodobého průměru. Zcela ojedinělý byl srpen, kdy na celém území panovalo sucho a teplo. Odchylka průměrné roční teploty vzduchu od dlouhodobého průměru dosáhla na území celé ČR hodnoty 0,6 oC, čímž se tento rok zařadil do skupiny tzv. teplých roků. Kampaň 2016 až 2017 probíhala v sedmi cukrovarech ČR od 8. září 2016 do 1. února 2017, tzn. 146 dnů, vč. dovářky. Nejkratší provoz trval 81,5, nejdelší 143,0 dny. Průměrná délka provozu jednoho cukrovaru tak vychází 116,7 dnů. Celkem bylo zpracováno z ČR 4,826 mil. t řepy standardní kvality zpracovaných na cukr, které byly sklizeny z 53 093 ha. Průměrná vážená cukernatost činila 18,20 procent (17,16 až 19,00 procent). V Čechách bylo zpracováno 57 a na Moravě 43 procent řepy. V ČR bylo vyrobeno 592 656
Classification
Type
J<sub>imp</sub> - Article in a specialist periodical, which is included in the Web of Science database
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2017
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Listy cukrovarnické a řepařské
ISSN
1210-3306
e-ISSN
—
Volume of the periodical
133
Issue of the periodical within the volume
9-10
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
7
Pages from-to
310-316
UT code for WoS article
000413285200012
EID of the result in the Scopus database
2-s2.0-85031999376