Report on sugar campaign 2015/2016 in Czech Republic
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F16%3A72100" target="_blank" >RIV/60460709:41210/16:72100 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/00020699:_____/16:N0000049
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Zpráva o cukrovarnické kampani 2015/2016 v České republice
Original language description
Článek zahrnuje souhrn informací o průběhu počasí v jednotlivých měsících roku 2015. V provozu bylo sedm cukrovarů, resp. pět společností, obdobně jako v minulých letech. Zpracovatelské kapacity se pohybovaly od 2 000 do 14 850 t/d ř., kampaňový provoz v ČR probíhal od 21,9,2015 do 16,1,2016. Průměrná cukernatost zpracovávané řepy dosahovala 18,01 procent. Celkové množství standardní řepy zpracovávané v ČR dosáhlo 4,017 mil. t, na cukr 3,392 mil. t. Celková fyzická výroba cukru v Česku odpovídá zpracovatelským možnostem 521 180 t, výroba pouze České republiky byla 498 974 t. Biologický výnos cukru byl 10,3 t/ha. Kromě výroby bílého cukru byla provozována výroba certifikovaného biocukru a kvasného lihu, resp. bioetanolu.
Czech name
Zpráva o cukrovarnické kampani 2015/2016 v České republice
Czech description
Článek zahrnuje souhrn informací o průběhu počasí v jednotlivých měsících roku 2015. V provozu bylo sedm cukrovarů, resp. pět společností, obdobně jako v minulých letech. Zpracovatelské kapacity se pohybovaly od 2 000 do 14 850 t/d ř., kampaňový provoz v ČR probíhal od 21,9,2015 do 16,1,2016. Průměrná cukernatost zpracovávané řepy dosahovala 18,01 procent. Celkové množství standardní řepy zpracovávané v ČR dosáhlo 4,017 mil. t, na cukr 3,392 mil. t. Celková fyzická výroba cukru v Česku odpovídá zpracovatelským možnostem 521 180 t, výroba pouze České republiky byla 498 974 t. Biologický výnos cukru byl 10,3 t/ha. Kromě výroby bílého cukru byla provozována výroba certifikovaného biocukru a kvasného lihu, resp. bioetanolu.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2016
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Listy cukrovarnické a řepařské
ISSN
1210-3306
e-ISSN
—
Volume of the periodical
132
Issue of the periodical within the volume
7-8
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
8
Pages from-to
252-259
UT code for WoS article
000383186800008
EID of the result in the Scopus database
—