Evaluation of variable factors of growth in relationship to meat quality in chickens, turkeys, rabbits and nutrias
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F19%3A80637" target="_blank" >RIV/60460709:41210/19:80637 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Řešení problematiky vybraných faktorů růstu ve vztahu ke kvalitě masa kuřat, krůt, králíků a nutrií
Original language description
Projekt byl zaměřen na problematiku vybraných faktorů růstu ve vztahu ke kvalitě masa kuřat, krůt, králíků a nutrií. V této souvislosti byly testovány různé genotypy v pastevním výkrmu kuřat a vliv pastvy na kvalitu masa. Současně byly hodnoceny interakce genotypu, pohlaví a intenzity restrikce u brojlerových kuřat ve vztahu k užitkovosti a kvalitě masa. U brojlerových králíků byla ověřována krátká raná restrikce,její začátek a intenzita, a vliv na užitkovost a kvalitu masa. U nutrií byl hodnocen vliv doby výkrmu a význam restrikce na užitkovost a kvalitu masa. U krůt proběhlo hodnocení alometrie růstu v závislosti na genotypu, pohlaví a různé úrovně dusíkatých látek v krmivu.
Czech name
Řešení problematiky vybraných faktorů růstu ve vztahu ke kvalitě masa kuřat, krůt, králíků a nutrií
Czech description
Projekt byl zaměřen na problematiku vybraných faktorů růstu ve vztahu ke kvalitě masa kuřat, krůt, králíků a nutrií. V této souvislosti byly testovány různé genotypy v pastevním výkrmu kuřat a vliv pastvy na kvalitu masa. Současně byly hodnoceny interakce genotypu, pohlaví a intenzity restrikce u brojlerových kuřat ve vztahu k užitkovosti a kvalitě masa. U brojlerových králíků byla ověřována krátká raná restrikce,její začátek a intenzita, a vliv na užitkovost a kvalitu masa. U nutrií byl hodnocen vliv doby výkrmu a význam restrikce na užitkovost a kvalitu masa. U krůt proběhlo hodnocení alometrie růstu v závislosti na genotypu, pohlaví a různé úrovně dusíkatých látek v krmivu.
Classification
Type
V<sub>souhrn</sub> - Summary research report
CEP classification
—
OECD FORD branch
40203 - Husbandry
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1510192" target="_blank" >QJ1510192: Solution of problems of selected factors of growth in relationship to meat quality in chickens, turkeys, rabbits and nutrias</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Number of pages
39
Place of publication
Praha
Publisher/client name
NAZV
Version
—