All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Certified Kobe wagyu beef from the Tajima area

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F21%3A85401" target="_blank" >RIV/60460709:41210/21:85401 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://www.naschov.cz/casopis/3-2021/" target="_blank" >https://www.naschov.cz/casopis/3-2021/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Certifikované hovězí Kobe od plemene wagyu z oblasti Tajima

  • Original language description

    Snad není známějšího hovězího masa než toho od plemene wagyu. Celosvětově se zvyšující zájem o tento skvost japonské gastronomie a účelně zaměřený marketing obklopil chov tohoto dobytka až mnohými legendami. Snaha přiživit se na popularitě označení spojeného s tímto plemenem, jakým je například prestižní pojem Kobe, často vede k mystifikaci zákazníků, kteří pak mohou nabýt mylného dojmu o kvalitě a původu jim nabízeného produktu. Poměrně často se můžeme setkávat s nesourodými informacemi a zaměňovanými pojmy, jež jsou stále a dokola předávány mezi různými informačními zdroji a bohužel se objevují i v publikacích odbornějšího charakteru. A tak cílem tohoto článku je upřesnění a rozšíření některých informací spojených se vznikem a chovem plemene wagyu v Japonsku, ale také vysvětlení důležitých pojmů vztahujících se k produkci a spektru nabídky jeho masa.

  • Czech name

    Certifikované hovězí Kobe od plemene wagyu z oblasti Tajima

  • Czech description

    Snad není známějšího hovězího masa než toho od plemene wagyu. Celosvětově se zvyšující zájem o tento skvost japonské gastronomie a účelně zaměřený marketing obklopil chov tohoto dobytka až mnohými legendami. Snaha přiživit se na popularitě označení spojeného s tímto plemenem, jakým je například prestižní pojem Kobe, často vede k mystifikaci zákazníků, kteří pak mohou nabýt mylného dojmu o kvalitě a původu jim nabízeného produktu. Poměrně často se můžeme setkávat s nesourodými informacemi a zaměňovanými pojmy, jež jsou stále a dokola předávány mezi různými informačními zdroji a bohužel se objevují i v publikacích odbornějšího charakteru. A tak cílem tohoto článku je upřesnění a rozšíření některých informací spojených se vznikem a chovem plemene wagyu v Japonsku, ale také vysvětlení důležitých pojmů vztahujících se k produkci a spektru nabídky jeho masa.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40203 - Husbandry

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2021

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Náš chov

  • ISSN

    0027-8068

  • e-ISSN

    0027-8068

  • Volume of the periodical

    81

  • Issue of the periodical within the volume

    3

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    17-21

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database