All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Notice of creation of intellectual property

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F21%3A89248" target="_blank" >RIV/60460709:41210/21:89248 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60460709:41310/21:89248

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Oznámení o vytvoření duševního vlastnictví

  • Original language description

    Jedná se o nový mléčný výrobek s upravenými dietetickými vlastnostmi, který není na českém trhu zatím dostupný. Jde o rozšíření sortimentu nealkoholických mléčných nápojů a zároveň o další možnost využití meziproduktů výroby piva. Konkrétně se jedná o kombinaci mléka s obsahem tuku 1,5 % (polotučné) nebo 3,5 % (plnotučné) a tmavé sladiny v poměru 60 % mléka a 40 % sladiny. Stejným způsobem lze získat obdobný mléčný nápoj ale takový, který je vhodný pro osoby s laktózovou intolerancí, a to tak, že vstupní surovinou není klasické mléko, ale mléko bezlaktózové, opět ve dvou možnostech tučnosti (1,5 % nebo 3,5 %).

  • Czech name

    Oznámení o vytvoření duševního vlastnictví

  • Czech description

    Jedná se o nový mléčný výrobek s upravenými dietetickými vlastnostmi, který není na českém trhu zatím dostupný. Jde o rozšíření sortimentu nealkoholických mléčných nápojů a zároveň o další možnost využití meziproduktů výroby piva. Konkrétně se jedná o kombinaci mléka s obsahem tuku 1,5 % (polotučné) nebo 3,5 % (plnotučné) a tmavé sladiny v poměru 60 % mléka a 40 % sladiny. Stejným způsobem lze získat obdobný mléčný nápoj ale takový, který je vhodný pro osoby s laktózovou intolerancí, a to tak, že vstupní surovinou není klasické mléko, ale mléko bezlaktózové, opět ve dvou možnostech tučnosti (1,5 % nebo 3,5 %).

Classification

  • Type

    G<sub>funk</sub> - Functional sample

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/TP01010050" target="_blank" >TP01010050: Proof-of-concept activities 2 at CULS Prague</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2021

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    F4/2021

  • Numerical identification

  • Technical parameters

    Výsledkem je nový funkční mléčný nápoj obohacený o esenciální aminokyseliny, fenolické látky a enzymy přirozeně se vyskytující ve sladině. Je určený ke konzumaci ve studené, ale i teplé variantě, jež lze získat např. po mikrovlnným záhřevem spotřebitelem.

  • Economical parameters

    Všechny vstupní suroviny jsou celoročně dostupné, při výrobě nápoje nevznikají žádné vedlejší produkty, které by vyžadovaly následné nákladné zpracování, představovaly ekologickou zátěž nebo bezpečnostní hygienická rizika.

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    60460709

  • Owner name

    ČZU

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Licence fee requirement

    N - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje licenční poplatek

  • Web page