Nutritional Value of Insects and their Acceptance by Consumers
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F22%3AN0000029" target="_blank" >RIV/60460709:41210/22:N0000029 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://fvhe.vfu.cz/cz/lenfeldovy-a-hoklovy-dny" target="_blank" >https://fvhe.vfu.cz/cz/lenfeldovy-a-hoklovy-dny</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Nutriční hodnota hmyzu a jeho přijímání konzumenty
Original language description
Hmyz je v EU hospodářské zvíře a nová potravina. Jeho nutriční hodnota je velmi variabilní a závisí na řadě faktorů, jakou jsou druh, stádium, podmínky chovu a složení krmiva. Přijatelnost hmyzu konzumenty záleží na předchozí zkušenosti s konzumací hmyzu, věku, pohlaví, socioekonomickém statutu konzumenta apod. Důležité je také to, zda je hmyz servírován vcelku ve zjevné formě, nebo ve skryté formě jako hmyzí moučka, která je součástí složení potraviny. Sborník přednášek a posterů, Hygiena a technologie potravin - LI. Lenfeldovy a Höklovy dny, Brno, 12.-13. 10. 2022, s. 38-42, ISBN: 978-80-7305-876-0
Czech name
Nutriční hodnota hmyzu a jeho přijímání konzumenty
Czech description
—
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2022
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů