AUTOMATIZATION OF THE MEASURING OF BIOELECTRICAL IMPEDANCE
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F02%3A00004548" target="_blank" >RIV/60460709:41310/02:00004548 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
AUTOMATIZACE MĚŘENÍ BIOELEKTRICKÉ IMPEDANCE
Original language description
Byl definován náhradní elektrický obvod biologické tkáně jako síť paralelních RC obvodů, který tvoří globální obvod opět v paralelní formě. Nejjednodušším bio-modelem je paralelně zapojený RC obvod. Poznatek je důležitý pro výpočet reálné a imaginární složky bioelektrické impedance. Byl navržen automatizovaný měřicí systém bioimpedance na bázi čtyř-elektrodové měřicí techniky a plošných elektrod. Byl proveden test reprodukovatelnosti měřených hodnot plošnými a jehlovými elektrodami. Měření prokázala, žejehlové elektrody jsou oproti plošným elektrodám výrazně nepřesné.
Czech name
AUTOMATIZACE MĚŘENÍ BIOELEKTRICKÉ IMPEDANCE
Czech description
—
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
JB - Sensors, detecting elements, measurement and regulation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/GA102%2F01%2F1344" target="_blank" >GA102/01/1344: Electrical properties of beef carcasses in relation to content and distribution of body fat</a><br>
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2002
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník - Elektroenergetické, automatizační a řídící systémy.
ISBN
80-213-0902-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
7
Pages from-to
1-7
Publisher name
Katedra elektrotechniky a automatizace TF ČZU Praha
Place of publication
Praha
Event location
Praha
Event date
Jun 11, 2002
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—