Role of water content in food and product texture
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F08%3A24946" target="_blank" >RIV/60460709:41310/08:24946 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv vlhkosti na texturu potravin a zemědělských produktů
Original language description
Voda je velmi důležitou složkou podílející se prakticky na všech důležitých vlastnostech zemědělských produktů, potravin a biologických objektů. Mezi těmito vlastnostmi hrají důležitou úlohu vlastnosti mechanické včetně vlastností viskoelastických. Tytovlastnosti jsou ovlivňovány zejména teplotou a deformační rychlostí v nichž voda hraje významnou ?plastifikační? úlohu. Byly vytvořeny relativně jednoduché modely pro deformaci měkkých homogenních látek a charakter teorií spojených s těmito modely je diskutován v této práci. Vliv obsahu vody je navíc strukturně a koncentračně závislý. Všechny tyto vlastnosti jsou nejlépe vyjádřeny sorpčními izotermami.
Czech name
Vliv vlhkosti na texturu potravin a zemědělských produktů
Czech description
Voda je velmi důležitou složkou podílející se prakticky na všech důležitých vlastnostech zemědělských produktů, potravin a biologických objektů. Mezi těmito vlastnostmi hrají důležitou úlohu vlastnosti mechanické včetně vlastností viskoelastických. Tytovlastnosti jsou ovlivňovány zejména teplotou a deformační rychlostí v nichž voda hraje významnou ?plastifikační? úlohu. Byly vytvořeny relativně jednoduché modely pro deformaci měkkých homogenních látek a charakter teorií spojených s těmito modely je diskutován v této práci. Vliv obsahu vody je navíc strukturně a koncentračně závislý. Všechny tyto vlastnosti jsou nejlépe vyjádřeny sorpčními izotermami.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Československý časopis pro fyziku
ISSN
0009-0700
e-ISSN
—
Volume of the periodical
58
Issue of the periodical within the volume
5
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
6
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—