All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

CHANGES OF TEMPERATURE AND HUMIDITY CHARACTERISTIC OF PICKED HOPS DURING THE STORAGE

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F12%3A54783" target="_blank" >RIV/60460709:41310/12:54783 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    ZMĚNY TEPLOTNÍCH A VLHKOSTNÍCH PARAMETRŮ NAČESANÉHO CHMELE PŘI SKLADOVÁNÍ

  • Original language description

    Aby nedocházelo k přerušování procesu sušení nebo česání kvůli nedostatku nebo přebytku chmele z česací linky, je zde ve většině případů umístěno kapacitní zařízení. V zásobníku je však chmel vrstven a dochází zde k jeho zapařování díky zvýšené intenzitědýchání hlávek a nedostatečnému provětrávání. Prodýcháváním přichází hlávka o důležité látky a tím dochází k poklesu její kvality, resp.k poklesu kvality výsledného produktu. Cílem práce bylo zjistit jak se mění teplota a vlhkost načesaného chmele v zásobníku v závislosti na okolní teplotě a čase. Ve 24 hodinových intervalech byla měřena teplota a vlhkost chmelových hlávek v zásobníku a jako kontrolní varianta sloužili volně rozprostřené hlávky. Dále byla měřena teplota a vlhkost okolního vzduchu. Z naměřených výsledků je možné konstatovat, že teplota a vlhkost vzduchu v zásobníku načesaného chmele jsou výrazně vyšší než teplota a vlhkost volně loženého chmele, což je způsobeno zvýšenou intenzitou dýchání chmelových hlávek a tím uvolňo

  • Czech name

    ZMĚNY TEPLOTNÍCH A VLHKOSTNÍCH PARAMETRŮ NAČESANÉHO CHMELE PŘI SKLADOVÁNÍ

  • Czech description

    Aby nedocházelo k přerušování procesu sušení nebo česání kvůli nedostatku nebo přebytku chmele z česací linky, je zde ve většině případů umístěno kapacitní zařízení. V zásobníku je však chmel vrstven a dochází zde k jeho zapařování díky zvýšené intenzitědýchání hlávek a nedostatečnému provětrávání. Prodýcháváním přichází hlávka o důležité látky a tím dochází k poklesu její kvality, resp.k poklesu kvality výsledného produktu. Cílem práce bylo zjistit jak se mění teplota a vlhkost načesaného chmele v zásobníku v závislosti na okolní teplotě a čase. Ve 24 hodinových intervalech byla měřena teplota a vlhkost chmelových hlávek v zásobníku a jako kontrolní varianta sloužili volně rozprostřené hlávky. Dále byla měřena teplota a vlhkost okolního vzduchu. Z naměřených výsledků je možné konstatovat, že teplota a vlhkost vzduchu v zásobníku načesaného chmele jsou výrazně vyšší než teplota a vlhkost volně loženého chmele, což je způsobeno zvýšenou intenzitou dýchání chmelových hlávek a tím uvolňo

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GB - Agricultural machines and construction

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2012

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Komunální technika

  • ISSN

    1802-2391

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    6

  • Issue of the periodical within the volume

    5

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    332-336

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database