CHANGES OF TEMPERATURE AND HUMIDITY CHARACTERISTIC OF PICKED HOPS DURING THE STORAGE
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F12%3A54783" target="_blank" >RIV/60460709:41310/12:54783 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
ZMĚNY TEPLOTNÍCH A VLHKOSTNÍCH PARAMETRŮ NAČESANÉHO CHMELE PŘI SKLADOVÁNÍ
Original language description
Aby nedocházelo k přerušování procesu sušení nebo česání kvůli nedostatku nebo přebytku chmele z česací linky, je zde ve většině případů umístěno kapacitní zařízení. V zásobníku je však chmel vrstven a dochází zde k jeho zapařování díky zvýšené intenzitědýchání hlávek a nedostatečnému provětrávání. Prodýcháváním přichází hlávka o důležité látky a tím dochází k poklesu její kvality, resp.k poklesu kvality výsledného produktu. Cílem práce bylo zjistit jak se mění teplota a vlhkost načesaného chmele v zásobníku v závislosti na okolní teplotě a čase. Ve 24 hodinových intervalech byla měřena teplota a vlhkost chmelových hlávek v zásobníku a jako kontrolní varianta sloužili volně rozprostřené hlávky. Dále byla měřena teplota a vlhkost okolního vzduchu. Z naměřených výsledků je možné konstatovat, že teplota a vlhkost vzduchu v zásobníku načesaného chmele jsou výrazně vyšší než teplota a vlhkost volně loženého chmele, což je způsobeno zvýšenou intenzitou dýchání chmelových hlávek a tím uvolňo
Czech name
ZMĚNY TEPLOTNÍCH A VLHKOSTNÍCH PARAMETRŮ NAČESANÉHO CHMELE PŘI SKLADOVÁNÍ
Czech description
Aby nedocházelo k přerušování procesu sušení nebo česání kvůli nedostatku nebo přebytku chmele z česací linky, je zde ve většině případů umístěno kapacitní zařízení. V zásobníku je však chmel vrstven a dochází zde k jeho zapařování díky zvýšené intenzitědýchání hlávek a nedostatečnému provětrávání. Prodýcháváním přichází hlávka o důležité látky a tím dochází k poklesu její kvality, resp.k poklesu kvality výsledného produktu. Cílem práce bylo zjistit jak se mění teplota a vlhkost načesaného chmele v zásobníku v závislosti na okolní teplotě a čase. Ve 24 hodinových intervalech byla měřena teplota a vlhkost chmelových hlávek v zásobníku a jako kontrolní varianta sloužili volně rozprostřené hlávky. Dále byla měřena teplota a vlhkost okolního vzduchu. Z naměřených výsledků je možné konstatovat, že teplota a vlhkost vzduchu v zásobníku načesaného chmele jsou výrazně vyšší než teplota a vlhkost volně loženého chmele, což je způsobeno zvýšenou intenzitou dýchání chmelových hlávek a tím uvolňo
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GB - Agricultural machines and construction
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Komunální technika
ISSN
1802-2391
e-ISSN
—
Volume of the periodical
6
Issue of the periodical within the volume
5
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
5
Pages from-to
332-336
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—