All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

MEANING OF CURING OF HOPS IN PROCESS OF STORAGE

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F13%3A60258" target="_blank" >RIV/60460709:41310/13:60258 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Význam vlhčení chmele v procesu skladování

  • Original language description

    Díky přechodu lisování suchého chmele místo do žoku do hranolu, kde je o 22 % vyšší měrná hmotnost stoupá jednak riziko zapaření chmele při vyšší vlhkosti a na druhé straně rozplevení hlávek při nižší vlhkosti. Cílem práce bylo zjistit vliv vlhkosti chmele při lisování na kvalitu chmele. Během 10 dní byla sledována vlhkost skladovaného chmele v hranolech s počáteční vlhkostí od 9,2 do 16,2%. Na konci měření byl proveden laboratorní rozbor všech vzorků na zjištění vlhkosti, obsahu ? ? hořké kyseliny a rozplevení hlávek. U mokré varianty došlo během skladování k poklesu průměrné vlhkosti z 14,2 na 12,7 % a u suché k nárůstu z 9,37 na 11,1 %. Rozplevení hlávek bylo nejvyšší u suché varianty a to 28,2 % naopak nejnižší u varianty normální 12,3 %, což je o43 % méně. Nebyla však prokázána závislost vlhkosti chmele na rozplevení. V obsahu ? ? hořké kyseliny nebyly mezi variantami významné rozdíly. Podle vyhodnocených výsledků rozplevení hlávek a obsahu ? ? hořké kyseliny vyšla nejlépe normál

  • Czech name

    Význam vlhčení chmele v procesu skladování

  • Czech description

    Díky přechodu lisování suchého chmele místo do žoku do hranolu, kde je o 22 % vyšší měrná hmotnost stoupá jednak riziko zapaření chmele při vyšší vlhkosti a na druhé straně rozplevení hlávek při nižší vlhkosti. Cílem práce bylo zjistit vliv vlhkosti chmele při lisování na kvalitu chmele. Během 10 dní byla sledována vlhkost skladovaného chmele v hranolech s počáteční vlhkostí od 9,2 do 16,2%. Na konci měření byl proveden laboratorní rozbor všech vzorků na zjištění vlhkosti, obsahu ? ? hořké kyseliny a rozplevení hlávek. U mokré varianty došlo během skladování k poklesu průměrné vlhkosti z 14,2 na 12,7 % a u suché k nárůstu z 9,37 na 11,1 %. Rozplevení hlávek bylo nejvyšší u suché varianty a to 28,2 % naopak nejnižší u varianty normální 12,3 %, což je o43 % méně. Nebyla však prokázána závislost vlhkosti chmele na rozplevení. V obsahu ? ? hořké kyseliny nebyly mezi variantami významné rozdíly. Podle vyhodnocených výsledků rozplevení hlávek a obsahu ? ? hořké kyseliny vyšla nejlépe normál

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GB - Agricultural machines and construction

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QI101B071" target="_blank" >QI101B071: Hop growing and processing systems innovation with the aim of final product quality increasing.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Komunální technika

  • ISSN

    1802-2391

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    7

  • Issue of the periodical within the volume

    5

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    245-248

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database