All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Content of saccharides in selected cultivars and products of yacon [Smallanthus sonchifolius (Poepp.  Endl.) H. Robinson]

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41610%2F06%3A19033" target="_blank" >RIV/60460709:41610/06:19033 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Obsah sacharidů u vybraných kultivarů a produktů jakonu [Smallanthus sonchifolius (Poepp.  Endl.) H. Robinson]

  • Original language description

    Byl stanoven obsah sacharidů u kořenových hlíz osmi kultivarů, jednoho příbuzného druhu jakonu (S. siegesbeckius) a pěti produktů z jakonu. Obsah a složení sacharidů u jakonu je ovlivněn kultivarem. Obsah fruktooligosacharidů (FOS) se u jakonu pohybuje podle kultivaru od 4,20 do 26,29 g/100 g sušiny. Jakon má v porovnání s příbuzným druhem S. siegesbeckius větší obsahu sacharidů. Rovněž produkty z jakonu si zachovávají vysoký obsah FOS, až 29,14 g/100g. V současné době se u nás jakon začíná pěstovat a do budoucna by se mohl stát oblíbenou zeleninou a surovinou pro získávání produktů s vysokým obsahem FOS.

  • Czech name

    Obsah sacharidů u vybraných kultivarů a produktů jakonu [Smallanthus sonchifolius (Poepp.  Endl.) H. Robinson]

  • Czech description

    Byl stanoven obsah sacharidů u kořenových hlíz osmi kultivarů, jednoho příbuzného druhu jakonu (S. siegesbeckius) a pěti produktů z jakonu. Obsah a složení sacharidů u jakonu je ovlivněn kultivarem. Obsah fruktooligosacharidů (FOS) se u jakonu pohybuje podle kultivaru od 4,20 do 26,29 g/100 g sušiny. Jakon má v porovnání s příbuzným druhem S. siegesbeckius větší obsahu sacharidů. Rovněž produkty z jakonu si zachovávají vysoký obsah FOS, až 29,14 g/100g. V současné době se u nás jakon začíná pěstovat a do budoucna by se mohl stát oblíbenou zeleninou a surovinou pro získávání produktů s vysokým obsahem FOS.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2006

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Listy cukrovarnické a řepařské

  • ISSN

    1210-3306

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    12

  • Issue of the periodical within the volume

    122

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    2

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database