Eland- perspective species for meat production? Sensory characteristics of eland meat
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41610%2F10%3A49661" target="_blank" >RIV/60460709:41610/10:49661 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Antilopa losí ? perspektivní druh na talířích českých strávníků? Senzorické vlastnosti masa antilopy losí.
Original language description
Cílem práce bylo hodnocení senzorických vlastností masa antilopy losí ve srovnání s hovězím masem, v závislosti na teplotě při grilování a délce zrání masa. U antilopího masa s krátkou dobou zrání vykazovalo nejpříznivější kulinární charakteristiky masos nejnižší konečnou teplotou (70°C), zatímco při delší době zrání (21 dnů) mělo nejpříznivější vlastnosti maso grilované do 80°C. Antilopí maso při teplotě grilování 70°C a délce zrání 4 dny bylo oproti hovězímu (teplota úpravy 80°C) hodnoceno lépe ve vlastnostech intenzita chuti, šťavnatost a křehkost, ale hůře při teplotě úpravy 80 °C v křehkosti a vláknitosti.
Czech name
Antilopa losí ? perspektivní druh na talířích českých strávníků? Senzorické vlastnosti masa antilopy losí.
Czech description
Cílem práce bylo hodnocení senzorických vlastností masa antilopy losí ve srovnání s hovězím masem, v závislosti na teplotě při grilování a délce zrání masa. U antilopího masa s krátkou dobou zrání vykazovalo nejpříznivější kulinární charakteristiky masos nejnižší konečnou teplotou (70°C), zatímco při delší době zrání (21 dnů) mělo nejpříznivější vlastnosti maso grilované do 80°C. Antilopí maso při teplotě grilování 70°C a délce zrání 4 dny bylo oproti hovězímu (teplota úpravy 80°C) hodnoceno lépe ve vlastnostech intenzita chuti, šťavnatost a křehkost, ale hůře při teplotě úpravy 80 °C v křehkosti a vláknitosti.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GG - Zootechnics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Volume of the periodical
6
Issue of the periodical within the volume
10
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—